Δώρο Πάσχα του 2019 σε 105.818 συνταξιούχους

Με εμβόλιμη πληρωμή σήμερα και αύριο το υπουργείο Εργασίας πιστώνει σε 105.818 συνταξιούχους που δεν το είχαν λάβει το δώρο Πάσχα που είχε καταβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019!

Η εκκρεμότητα αφορά όσους είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την 1η Μαΐου 2019, ακόμα και αν δεν είχαν λάβει οριστικές ή προσωρινές αποφάσεις συνταξιοδότησης, αλλά πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Το θέμα είχε αναδείξει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με ανακοινώσεις και επιστολές από τον Φεβρουάριο του 2020 και το είχε παραδεχτεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ το περασμένο καλοκαίρι, δεσμευόμενη τότε για οριστική διευθέτηση.

Η παροχή 13ης σύνταξης είχε πυροδοτήσει σφοδρή πολιτική κόντρα, καθώς έγινε ελάχιστες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να λέει σε όλους τους τόνους ότι θα την καταργήσει. Ερχεται, όμως, σήμερα να την πιστώσει σε όσους τότε δεν την είχαν λάβει.

Το ποσό υπολογίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο δόθηκε λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2019 το έκτακτο βοήθημα:

• οι συνταξιούχοι µε κύρια σύνταξη ή άθροισµα συντάξεων έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους

• οι συνταξιούχοι µε κύρια σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους

• οι συνταξιούχοι µε µεικτή κύρια σύνταξη από 601 έως 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους

• οι συνταξιούχοι µε µεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους

Ωστόσο, από αυτά τα ποσά αφαιρούνται η παρακράτηση φόρου και η εισφορά υγείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα