Από σήμερα τα 400€ σε μακροχρόνια ανέργους

Αρχίζει από σήμερα σταδιακά η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά το επίδομα θα το λάβουν 130.000 άτομα, ωστόσο για όσους ο Οργανισμός έχει ήδη ολοκληρώσει τη διασταύρωση των στοιχείων τους η πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα γίνει μέσα στην ημέρα. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να έχει καταβάλει το επίδομα σε όλους τους δικαιούχους το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την εξαγγελία του πρωθυπουργού, το επίδομα δικαιούνται μόνο όσοι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ξεπέρασαν τους 12 μήνες ανεργίας από 1 Μαρτίου έως 25 Νοέμβριου 2020, δεν λαμβάνουν επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη έκτακτη ενίσχυση που δόθηκε το περασμένο Πάσχα.

Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο εκτός παροχής μένουν περίπου 400.000 μακροχρόνια άνεργοι και συνολικά 700.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που δεν λαμβάνουν αυτό το διάστημα κανενός είδους ενίσχυση.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα gov.gr και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα