Τα τρία σενάρια για παράταση στα τέλη κυκλοφορίας του ’21

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021, αφού η χώρα θα παραμείνει σε lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Με αυτό το δεδομένο το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες παράταση στην καταβολή των τελών, αφού θεωρείται αδύνατο να πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο φόροι 2 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται τρία σενάρια:

• Το πρώτο προβλέπει παράταση για την καταβολή των τελών έως το τέλος του έτους για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

• Το δεύτερο παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου για όλους (τότε λήγει επίσημα ο Προϋπολογισμός του 2020, άρα μπορούν να υπολογίσουν τα έσοδα του 1,2 δισ. στο τρέχον έτος)

• Το τρίτο σενάριο, το οποίο είναι ίσως το επικρατέστερο, αναφέρει πως όσοι δεν πλήττονται από την πανδημία θα πληρώσουν έως το τέλος του Ιανουαρίου, μαζί με όσους μπήκαν σε αναστολή στο δεύτερο lockdown. Όσοι θα συνεχίσουν να πλήττονται μετά την άρση του lockdown, όπως είναι η εστίαση και ο χειμερινός τουρισμός, δεν αποκλείεται να πάρουν παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr. Εάν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET, ακολουθείτε τα εξής βήματα: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet, Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα