Σε τρεις δόσεις η πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζομένους από όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν να καταβάλουν το τμήμα του δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλλαν.

«Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες -από Μάιο έως και Νοέμβριο- και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» διαθέτουμε με ακρίβεια τα στοιχεία για τους επτά αυτούς μήνες (Μάιος έως Νοέμβριος) και για κλειστές και για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τμήμα του δώρου Χριστουγέννων που αφορά τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο, με το υπουργείο να θέτει στόχο την καταβολή του από τις 12 Ιανουαρίου. Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες και παραδείγματα αναμένεται να εκδοθεί σήμερα από το υπουργείο Εργασίας.

Όσον αφορά την καταβολή της άδειας ειδικού σκοπού στις πληττόμενες επιχειρήσεις για τον μήνα Νοέμβριο και την κατακραυγή για τη σημαντική καθυστέρηση, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι πιθανότατα οι πληρωμές θα αρχίσουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά ο υπουργός οριοθετούσε τις πληρωμές στις 11 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια μιλούσε για 20 του μηνός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα