Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου

Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στο TAXISnet και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 λήγει και η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων, διαδικασία η οποία θα γίνεται στο εξής ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας «MyCar» της ΑΑΔΕ. Προβλέπεται ότι οι ιδιοκτήτες θα κρατούν τις πινακίδες, δεσμευόμενοι ότι το όχημα είναι σταθμευμένο σε κλειστό γκαράζ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο στόχαστρο περίπου 700.000 οχήματα, τα οποία εκτιμά ότι ήδη κυκλοφορούν παράνομα, χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Γι’ αυτό τον λόγο θέσπισε για πρώτη φορά πρόστιμα έως και 30.000 ευρώ για τους παραβάτες. Από τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο «πυροτέχνημα» του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η φράση του πυροδότησε σειρά σεναρίων, καθώς θα αποτελούσε την ιδανική λύση σε μια συγκυρία κατά την οποία η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένο lockdown και οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν τέλη για οχήματα που δεν χρησιμοποιούν, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο να συμβεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση το κράτος θα έχανε εκατομμύρια ευρώ και αυτός είναι ο λόγος που εν τέλει το οικονομικό επιτελείο προσποιείται ότι δεν ειπώθηκε ποτέ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα