Σήμερα οι πληρωμές για όσους είναι σε αναστολή

Θα καταβληθούν 251.668.000 ευρώ

Ημέρα πληρωμής η σημερινή για τους εργαζομένους πληττόμενων επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, από απόψε θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δικαιούχων. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 251.668.000 ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους.

Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές του μήνα Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας Αρχής, καθώς και των πληττόμενων.

Με δεδομένο ότι το μέτρο της αναστολής για τις πληττόμενες επιχειρήσεις τέθηκε σε ισχύ από τις 7 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα λάβουν 640 ευρώ, καθώς το ποσό υπολογίζεται αναλογικά, με βάση τις ημέρες αναστολής εντός του μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν -όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού- σε υποβολή δήλωσης στην «Εργάνη», η οποία παραμένει ανοικτή για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα