ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 120 δόσεις

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στο myBusinessSupport, για να υποβάλουν την αίτησή τους

Δεύτερη ευκαιρία σε όσους φορολογουμένους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων ή τη ρύθμιση των 100 δόσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, δικαίωμα επανένταξης στη ρύθμιση έχουν οι οφειλέτες που την απώλεσαν για οποιονδήποτε λόγο από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση επανένταξης. Διευκρινίζεται ότι δεν θα τροποποιηθεί το πλαίσιο της αρχικής ρύθμισης και θα ισχύει το ίδιο καθεστώς, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που είχε ρυθμίσει τα χρέη σε 80 δόσεις τον Νοέμβριο του 2019, είχε καταβάλει τις πρώτες πέντε δόσεις έως και τον Μάρτιο του 2020 και στη συνέχεια λόγω του lockdown δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη ρύθμιση, με την αίτηση που θα υποβάλει εκ νέου στην ΑΑΔΕ θα επανεκκινήσει τη ρύθμιση με οφειλή σε 75 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν εκ νέου στις 120 δόσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να ενεργοποιηθεί η επανένταξή τους στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν, έως την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τη δόση Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, η Εφορία θα ακυρώσει την αίτηση, με αποτέλεσμα το ποσό της οφειλής να γίνει άμεσα απαιτητό είτε μέσω κατασχέσεων είτε μέσω πλειστηριασμών.

Η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή στους οφειλέτες, τονίζοντας ότι, για να καταβάλουν τη δόση του Δεκεμβρίου, θα πρέπει το ποσό να πιστωθεί σε «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής», αποκλειστικά με έναν από τους δύο τρόπους:

  • μέσω web-banking ή
  • σε υποκατάστημα στην τράπεζά τους, μόνο αν δεν είναι δυνατή η καταβολή μέσω web-banking.

Το χρονοδιάγραμμα

Η επανένταξη των οφειλετών στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων θα πραγματοποιείται την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα παραλαβής του σχετικού αρχείου των τραπεζών από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, με τη διαδικασία του σχετικού ελέγχου να ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η επανένταξη στη ρύθμιση θα ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου του 2021.

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο myTAXISnet με τους προσωπικούς κωδικούς, προκειμένου να ενημερωθούν για το υπόλοιπο των δόσεων, το ποσό της μηνιαίας δόσης και τις ημερομηνίες καταβολής. Η επικαιροποιημένη ρύθμιση των 120 δόσεων θα είναι διαθέσιμη μέσω της «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης» στο TAXIS.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα