Μείωση 80% στα ενοίκια των κλειστών επιχειρήσεων για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Tην υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Rafale που θα αποκτήσουμε το 2021 από τη Γαλλία ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνέχισε της προφάσεις εν αμαρτίαις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ισχυριζόμενος πως σταδιακά αυξάνει η πίεση προς την Αγκυρα.

Μιλώντας στη Βουλή, λίγο πριν από την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως εντός των ημερών η κυβέρνηση θα υπογράψει την πολυαναμενόμενη συμφωνία για την παραλαβή των 18 Rafale, διευκρινίζοντας πως ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσει σχετικά την αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής. Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» στις αμυντικές δαπάνες του Προϋπολογισμού, προκαλώντας την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καταλόγισε στην Κουμουνδούρου «πατριωτισμό με ξένα κόλλυβα».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός απάντησε στις ομαδικές επικρίσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την απουσία κυρώσεων στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι σαφέστερες από ποτέ υπέρ των δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου προς την τουρκική επιθετικότητα.

«Διευρύνεται η λίστα κυρώσεων της Ευρώπης», υποστήριξε ενώ χαιρέτισε την ανακοίνωση των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ κατά της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. «Δεν αλλάζει η θέση μας, σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» σημείωσε, «ευχόμενος» να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία και δηλώνοντας έτοιμος για συζήτηση, «κι αν δεν συμφωνήσουμε, τότε να δούμε πώς θα πάμε στο δικαιοδοτικό όργανο της Χάγης και να λύσουμε την εκκρεμότητα που μας ταλαιπωρεί», όπως είπε.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε του «αναπτυξιακού», όπως τον αποκάλεσε, Κρατικού Προϋπολογισμού – ο οποίος ψηφίστηκε με τις 158 «γαλάζιες» ψήφους και καταψηφίστηκε από τους 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ανακοίνωσε μάλιστα μείωση ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80% για όλες τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές τις γιορτές, ενώ για την επιστρεπτέα 5 σημείωσε πως θα δοθεί τον Ιανουάριο με κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία την οικονομίας, ενώ υπερασπίστηκε των πεπραγμένων του, λέγοντας πως η ανεργία «συγκρατήθηκε», ενώ για το click away τόνισε πως «δουλεύει καλά» στην αγορά. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε τον Νίκο Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) να φορέσει καλά τη μάσκα του, λέγοντάς του «είστε και ευπαθής ομάδα». Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον βουλευτή και του είπε «δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω. Αν το εξέλαβες έτσι, συγγνώμη», με τον Νίκο Φίλη να του απαντά διερωτώμενος «τι ήθος παράγει πολιτικά η δήλωση αυτή που αφορά εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα