Νέο «Εξοικονομώ» το 2021 εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

Το ΥΠΕΝ σχεδιάζει τον επόμενο κύκλο του προγράμματος, που θα προκηρυχθεί πιθανότατα τον Μάιο ή τον Ιούνιο, με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ

Τεράστιο είναι ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον των πολιτών για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να σχεδιάζει ήδη τον επόμενο κύκλο του προγράμματος, με ακόμα περισσότερα κονδύλια. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021 (πιθανότατα Μάιο ή Ιούνιο) και θα διαθέτει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε αγώνα ταχύτητας εξελίχθηκε η υποβολή των αιτήσεων και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου. Στη μεν Στερεά η ηλεκτρονική πλατφόρμα έμεινε ανοιχτή για μόλις 40 λεπτά, ενώ στην Πελοπόννησο οι πόροι εξαντλήθηκαν μέσα σε 48 λεπτά! Ούτε χθες έλειψαν τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν αναφορές για καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης και στη φόρτωση κάποιων δικαιολογητικών, με συνέπεια αρκετοί να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν την υποβολή, παρότι διέθεταν πλήρη φάκελο. Το ΥΠΕΝ συστήνει στους μηχανικούς να μη σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29.400.000 ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44.800.000 ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ. «Για το νέο “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον» σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα