Αρχίζουν με τα χιόνια οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης!

Άνοιξε η πλατφόρμα με μεγάλη καθυστέρηση. Από φέτος επιδοτούνται, εκτός του πετρελαίου, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το φετινό επίδομα θέρμανσης, που, παρά το ψύχος σε πολλές περιοχές της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ενεργοποιήσει με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων. Υπενθυμίζεται πως το 2019 η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis άνοιξε στις 19 Νοεμβρίου.

Από φέτος θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου, αλλά και καυσόξυλων και πέλετ σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές κάτω των 2.500 κατοίκων.

Η βασική αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν τον οικισμό τους, καθώς η χώρα έχει χωριστεί σε 13.000 ζώνες, με τη βοήθεια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Βήμα 1ο : Θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxis.

Βήμα 2ο: Οι δικαιούχοι θα επιλέξουν τον οικισμό στον οποίο διαμένουν. Σε περίπτωση που ένας οικισμός δεν έχει καταχωριστεί, θα επιλέγουν την ένδειξη «άλλος οικισμός» και το επίδομα θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο του δήμου τους.

Βήμα 3ο: Υποβολή των τιμολογίων αγοράς. Υπενθυμίζεται πως ένας δικαιούχος θα πρέπει να συγκεντρώσει τιμολόγια διπλάσιας αξίας από το επίδομα προκειμένου να λάβει ολόκληρο το επίδομα.

Βήμα 4ο: Η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα υπολογίζει το επίδομα που δικαιούται το νοικοκυριό που υπέβαλε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης με βάση τα τιμολόγια που έχει υποβάλει έως εκείνη την ώρα.

Η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς:

• Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για τις αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

• Έως την 31η Μαρτίου 2021 για τις αγορές καυσίμου έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πριν από την οριστικοποίηση της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα