Σήμερα η πληρωμή δικαιούχων για την αναστολή Δεκεμβρίου

Θα καταβληθεί το ποσό των 325.700.000 € σε 645.054 εργαζομένους. Άγνωστο πότε θα δοθεί το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 325.700.000 ευρώ και αφορά 645.054 εργαζομένους σε 168.199 επιχειρήσεις. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους οι οποίοι ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 534 ευρώ, καθώς τα 800 ευρώ δόθηκαν κατ’ εξαίρεση, όπως τονίζουν από το οικονομικό επιτελείο, τον Νοέμβριο. Όμως, εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή για μέρος του μήνα Δεκεμβρίου δικαιούνται να πληρωθούν από το κράτος για τις μέρες της αναστολής με ποσό που υπολογίζεται σε 17,8 ευρώ ημερησίως και για τις υπόλοιπες μέρες από τους εργοδότες τους, με ποσό που υπολογίζεται είτε ως ποσοστό του μηνιαίου μισθού είτε με βάση το ημερομίσθιο. Επομένως, εργαζόμενος του οποίου η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή έως τις 12 Δεκεμβρίου θα λάβει σήμερα αποζημίωση ειδικού σκοπού 214 ευρώ και το υπόλοιπο του μισθού του από τον εργοδότη. Σε περίπτωση εργαζομένου με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μία φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας υπενθυμίζει ότι στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από εργοδότες και εργαζομένους (και μόνο για εργαζομένους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση), καθώς και ορθών επαναλήψεων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020. Ειδικότερα, για τον Νοέμβριο το περιθώριο διορθώσεων είναι από σήμερα έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και για τον Δεκέμβριο οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα