Σύγκρουση στη Βουλή για τον εμπαιγμό χιλιάδων οφειλετών

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας των οφειλετών, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία δίνεται παράταση 16 ημερών στην προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης η οποία αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση πριν από το 2015.

Μιλώντας στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας δήλωσε ικανοποιημένος με τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη που έχουν επαναπροσδιοριστεί, υποστηρίζοντας πως 20.000 μοναδικά ΑΦΜ έχουν ήδη εισέλθει στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, και 6.500 χιλιάδες υποθέσεις έχουν ήδη προσδιοριστεί, ενώ ξεκαθάρισε πως η καταληκτική ημερομηνία είναι τα τέλη Μαΐου. Μάλιστα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για διασπορά fake news και τρομοκράτηση της κοινής γνώμης, με αφορμή τις καταγγελίες περί 37.000 πλειστηριασμών που βρίσκονται προ των πυλών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Ραγκούση, σχολίασε πως «αντί να απολογηθείτε στους πολίτες για το άγχος που τους έχετε προκαλέσει, επιτίθεστε στην αντιπολίτευση».

Μάλιστα, ο αρμόδιος τομεάρχης της Κουμουνδούρου Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε για «παράταση-κοροϊδία», καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση υποβάλλει στο «μαρτύριο της σταγόνας» δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με στόχο την εκποίηση της α’ κατοικίας τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα