Κίνδυνος λουκέτου για μία στις δύο επιχειρήσεις εστίασης

Για εικόνα καταστροφής στον κλάδο κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς από το συνεχιζόμενο lockdown

Τεράστιο είναι το πλήγμα που δέχεται η εστίαση από το συνεχιζόμενο lockdown, με μία στις δύο επιχειρήσεις να κινδυνεύει με λουκέτο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, τονίζοντας ότι αριθμεί 80.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 50% βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του «λουκέτου». Οι εργαζόμενοι στον κλάδο φτάνουν τους 330.000, ενώ, αν συνυπολογιστούν και οι κλάδοι «συνεργάτες» της εστίασης, τότε επηρεάζονται συνολικά 1.000.000 εργαζόμενοι.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή. Ο κλάδος ζητεί από την Πολιτεία στήριξη, γιατί έχει λάβει τη μικρότερη σε όλο αυτό το διάστημα. Ο κλάδος της εστίασης έχει συμβολή στο ΑΕΠ, έχει συμβολή στον τουρισμό, κι έχει πληγεί όσο κανείς άλλος» υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς στην πρωινή εκπομπή του Open.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, 10 καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, που έσφυζε από ζωή, ενώ ίδια τραγική εικόνα διαμορφώνεται και στο Κολωνάκι, αφού πάνω από 80 μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης και εστίασης έβαλαν λουκέτο. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στα προάστια και στην περιφέρεια.

«Στη Θεσσαλονίκη, μόνο στο κέντρο της πόλης, έκλεισαν άλλα 40 καταστήματα εστίασης, Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε Ρόδο, Χανιά, στα προάστια της Αθήνας, Κηφισιά, Ερυθραία κι άλλες περιοχές. Την εικόνα θα τη δούμε καθαρή όταν ξανανοίξει η εστίαση και πόσα λουκέτα θα έχουμε» πρόσθεσε. Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είπε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει υποσχεθεί πακέτο στήριξης στην εστίαση μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία την παράταση της περιόδου των εκπτώσεων και ζήτησε το άνοιγμα όλων των καταστημάτων λιανικής με click in shop και όχι μόνο συγκεκριμένων κλάδων, δεδομένης της αδυναμίας των μικρών επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν eshop να ανταποκριθούν στο click away.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα