Για εκκρεμείς συντάξεις και εργασιακά ο Μητσοτάκης στο υπ. Εργασίας

Τη δεύτερή του επίσκεψη σε διάστημα ολίγων ημερών σε υπουργείο στο οποίο άλλαξε την ηγεσία του πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Στις 12 το μεσημέρι περνά την πύλη του υπουργείου Εργασίας, που άλλη μία φορά βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εκεί συγκεντρώνονται και οι μεγαλύτερες προκλήσεις του επόμενου διαστήματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη θα τεθούν οι περισσότερες από 400.000 εκκρεμείς συντάξεις, το εργασιακό νομοσχέδιο και οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις. Το μάρμαρο για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης πληρώνει ο νυν διοικητής Χρήστος Χάλαρης. Ήδη βολιδοσκοπούνται άτομα με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο για να τον αντικαταστήσουν, καθώς θεωρείται συνυπεύθυνος με τον τέως υπουργό Γιάννη Βρούτση για την εκτόξευση των εκκρεμοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε κατά την πρώτη του σύσκεψη με τη ΓΣΕΕ ότι δεν έχει σκοπό να αιφνιδιάσει. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει από το φθινόπωρο ο κ. Βρούτσης μπήκε στο συρτάρι μετά και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που κάλεσε την κυβέρνηση να μην το ψηφίσει εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στον συνδικαλιστικό νόμο, κάτι που ειδικά για το ΠΑΜΕ αποτελεί casus belli, όχι όμως και για τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα