Από το τέλος τις εβδομάδας οι πληρωμές – Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού, που έχουν αιτηθεί 700.000 νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως από φέτος η επικράτεια έχει χωριστεί σε 13.549 οικισμούς, με καθέναν από αυτούς να έχει τον δικό του συντελεστή, με βάση τις θερμοκρασίες που επικρατούν τους χειμερινούς μήνες.

Ο συντελεστής κάθε περιοχής θα πολλαπλασιάζεται με τη βάση υπολογισμού που θα είναι τα 220 ευρώ, προκειμένου να εκδοθεί το επίδομα σε κάθε δικαιούχο, ενώ θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Μια οικογένεια με δύο παιδιά στην Αττική, η οποία πέρυσι δικαιούνταν -ανεξαρτήτως περιοχής- 106 ευρώ, φέτος, εάν διαμένει:

  • στη Βουλιαγμένη δικαιούται 96 ευρώ (συντελεστής 0,35),
  • στον Χολαργό, 142 ευρώ (συντελεστής 0,54),
  • στην Πετρούπολη, 132 ευρώ (συντελεστής 0,50),
  • στο κέντρο της Αθήνας, 116 ευρώ (συντελεστής 0,43) και
  • στον Δήμο Αχαρνών, 249 ευρώ (συντελεστής 0,53).

Αντίστοιχα, μια τετραμελής οικογένεια στη Θεσσαλονίκη θα λάβει:

  • 188 ευρώ, αν μένει στο κέντρο της πόλης (συντελεστής 0,71),
  • 169 ευρώ, αν διαμένει στην περιοχή της Τριανδρίας (συντελεστής 0,73) και
  • 280 ευρώ, αν η κατοικία του νοικοκυριού βρίσκεται στον Χορτιάτη (συντελεστής 1,06).

Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο επίδομα αρχίζει από τα 80 ευρώ και φτάνει έως τα 650 ευρώ σε πολύ απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση για τα τιμολόγια αγοράς έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος πληρωμών για τα τιμολόγια αγοράς που αποκτήθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτείται και η αγορά φυσικού αερίου και υγραερίου.

Παράλληλα, για οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους καλύπτεται και η αγορά καυσόξυλων και πέλετ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα