Η ΔΕΗ έκοψε το ηλεκτρικό σε καρκινοπαθή με αυτιστικό παιδί

Καταγγελία-σοκ της οικογένειας που ζει δίπλα στο φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας στην Κοζάνη!

Ποιος είπε ότι η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα σε αναξιοπαθούντες και αρρώστους; Η περίπτωση του 40χρονου καρκινοπαθούς Μάριου Τεντζογλίδη από τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης είναι ακόμη μία από αυτές που καταγγέλλονται.

Είναι άνεργος, με σοβαρά προβλήματα υγείας, κάνει χημειοθεραπείες, είναι παντρεμένος με δύο ανήλικα παιδιά και το ένα εξ αυτών έχει διαγνωστεί με αυτισμό. Το χωριό όπου διαμένει βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας της χώρας.

Κι όμως σήμερα, με -6 βαθμούς Κελσίου, στο σπίτι του δεν έχει ρεύμα, αφού προχθές το πρωί συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, συνοδευόμενο από πέντε αστυνομικούς, προχώρησε σε διακοπή ρεύματος της οικίας του άνεργου πρώην εποχικού βιομηχανικού εργάτη της ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Ο ίδιος λέει: «Αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ηταν αδύνατον να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά, γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου από καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο».

Για το χρέος του τόνισε: «Δεν μπορώ να πληρώσω το χρέος μου με τα 473 ευρώ που παίρνω επίδομα ως καρκινοπαθής. Δεν θέλω τίποτα άλλο, μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα και θα τους πληρώνω αυτό που θα καταναλώνω στο σπίτι μου. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον, μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία, αλλά τώρα, με την ασθένειά μου, δεν μπορώ να αντεπεξέλθω».

Έως αργά το βράδυ αναμενόταν η απόφαση της ΔΕΗ, αλλά μένει να φανεί σήμερα εάν του συνδέσουν το ρεύμα, μετά τις παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα