Αντικατάσταση στόλου οχημάτων εν μέσω κρίσης θέλει ο πρωθυπουργός!

Στην… αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα -παρά το ότι η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της- βρήκε μέρος της λύσης για την πρόληψη ατυχημάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, τα οποία πωλούνται, έχουν ενισχυμένα συστήματα παθητικής αλλά και ενεργητικής ασφάλειας, τα οποία μειώνουν τις πιθανότητες σοβαρών ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο πρωθυπουργός και στο μάθημα της Οδικής Ασφάλειας, που θα εντάσσεται πλέον οργανωμένα στο πρόγραμμα των σχολείων, τονίζοντας μάλιστα ότι τα ζητήματα οδικής ασφάλειας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας και πείθοντας τον κόσμο να μεταβάλει τη συμπεριφορά του. «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε στη χώρα είναι αποτελεσματικές οριζόντιες πολιτικές. Και οριζόντιες πολιτικές είναι εκείνες οι πολιτικές οι οποίες στηρίζονται, όπως είπαμε, σε πραγματικά δεδομένα και μπορούν να λύνουν το ζήτημα του συντονισμού και της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων ανά διακριτούς τομείς πολιτικής, εκεί που συνήθως εμπλέκονται διαφορετικά υπουργεία και διαφορετικοί δημόσιοι φορείς» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Το υπόλοιπο κομμάτι του σχεδίου δράσης, που θα γίνει νόμος του κράτους, παρουσιάστηκε χθες στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη θεσμοθέτηση Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Οδική Ασφάλεια, τη βελτίωση του οδικού δικτύου με μεγάλα έργα υποδομών, την αλλαγή όλης της φιλοσοφίας των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής οδήγησης, αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας ελέγχων για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα