«Άνοιξε» το Κτηματολόγιο για Αχαΐα και Ανατολική Αττική

Οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες για να ελέγξουν τις δηλώσεις που υπέβαλαν και να προβούν σε τυχόν διορθώσεις

Ρεπορτάζ Βασίλης Παπακωνσταντόπουλος

Άρχισε χθες η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ανατολικής Αττικής (Μαραθώνας, Ωρωπός). Οι πολίτες με ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες (τέσσερις όσοι μένουν στο εξωτερικό) για να ελέγξουν τις δηλώσεις που υπέβαλαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης και να προβούν σε τυχόν διορθώσεις.

Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, η ανάρτηση γίνεται πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν: α) την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας), β) τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (έως την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι έως τις 8/6/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και έως τις 18/9/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Έως την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Ειδικότερα, οι περιοχές υπό ανάρτηση είναι οι εξής:

1) Στην Αχαΐα ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, που περιλαμβάνει τους ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΟΤΑ Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης. Γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν στο Κράθιο Αιγιαλείας και στο Διακοπτό.

2) Στην Αττική ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, που περιλαμβάνει τους ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΟΤΑ Βαρνάβα και Γραμματικού και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ, που περιλαμβάνει τους ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΟΤΑ Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου και Ωρωπού. Γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν στο Καπανδρίτι και στη Σκάλα Ωρωπού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα