Χωρίς ενοίκιο και τον Μάρτιο εστίαση – εμπόριο

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε χθες τα ίδια μέτρα που είχαν ήδη εξαγγελθεί και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν στην αγορά

Επανάληψη των μέτρων που είχαν ήδη εξαγγελθεί και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της αγοράς ήταν όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επεκτείνει το μέτρο της απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου για τον μήνα Μάρτιο. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή θα έχουν μείωση κατά 100% στα ενοίκια Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, μηδενικό μίσθωμα θα καταβάλουν:

  • η εστίαση,
  • τα γυμναστήρια,
  • οι επιχειρήσεις του πολιτισμού,
  • οι επιχειρήσεις του αθλητισμού,
  • οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και
  • οι εταιρίες μεταφορών.

Στις επιχειρήσεις που θα λάβουν πλήρη απαλλαγή ενοικίων για τον μήνα Μάρτιο συμπεριλαμβάνεται και το λιανεμπόριο.

Οι ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις κλειστές επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, ενώ οι ιδιοκτήτες – νομικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν με το 60% του ενοικίου.
Για παράδειγμα, για μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης δεν θα λάβει κανένα ποσόν από τον ενοικιαστή του, αλλά θα λάβει 800 ευρώ από το κράτος. Αντίστοιχα, αν ο ιδιοκτήτης είναι νομικό πρόσωπο θα εισπράξει αποζημίωση ύψους 600 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή αποζημίωσης για τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ η διαδικασίας δήλωσης για τα ενοίκια Ιανουαρίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου οι πληρωμές να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά αποζημίωσης που καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Το μέτρο του μειωμένου ενοικίου επεκτείνεται και τον Μάρτιο στις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν δικαίωμα καταβολής «κουρεμένου» μισθώματος κατά 40%, όπως και τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα, το μέτρο αφορά και την πρώτη κατοικία των εργαζομένων που η σύμβαση εργασίας τους βρίσκεται σε αναστολή, όπως επίσης και τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα