ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Νο 6

Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 22 Φεβρουαρίου. Από 500 έως 50.000 € η χρηματοδότηση ανά εταιρία

Τις πρώτες αιτήσεις για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής άρχισε να υποδέχεται από το απόγευμα της Παρασκευής η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 22 Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η εκκαθάρισή τους. Στόχος είναι οι κρατικές ενισχύσεις να εκταμιευτούν τις πρώτες μέρες του Μαρτίου.

Ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εστιάζει κυρίως στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές την περίοδο του Ιανουαρίου, στον κλάδο της εστίασης και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε αυτό τον κύκλο της κρατικής ενίσχυσης επιλέξιμες θα είναι όλες οι επιχειρήσεις, κάθε νομικής μορφής, με εξαίρεση τις μεγάλες εταιρίες που απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλά και οι επιχειρήσεις που ήταν σε αδράνεια από την 1η Ιουλίου 2019.

Η κρατική ενίσχυση αφορά την απώλεια τζίρου μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, με το συνολικό κονδύλι να αγγίζει τα 500.000.000 ευρώ. Το κατώτατο όριο για τους πληττόμενους κλάδους ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζομένους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους.

Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται:

  • στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους,
  • στα 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζομένους,
  • στα 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζομένους και
  • στα 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζομένους.

Να σημειωθεί ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί στο κράτος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση που θα λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις έως τις 31 Ιουλίου 2021. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται σε δυο βήματα:

Βήμα 1ο: Συμπληρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία εσόδων – εξόδων της επιχείρησης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων αυτών, διότι μετά την οριστικοποίησή τους δεν είναι δυνατή η τροποποίησή τους.

Βήμα 2ο: Μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης στην εφαρμογή «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ», πρέπει να συμπληρωθεί και να υποβληθεί οριστικοποιημένη αίτηση χορήγησης μέσω της πλατφόρμας myBusinessSupport, και ειδικότερα μέσω της εφαρμογής «ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 6: ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ». Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τροποποιηθούν μετά την οριστικοποίηση της αίτησης, ωστόσο δικαίωμα διορθωτικών κινήσεων θα υπάρχει μόνο για τα οικονομικά στοιχεία Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ύψους 1 δισ. ευρώ, και θα αφορά την πτώση τζίρου των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές -με κρατική εντολή- κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα