Μητσοτάκης – Σταϊκούρας: Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογίας

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν» ανέφερε στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με το οικονομικό επιτελείο ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτόν τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση, το θεμέλιο για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «παράλληλα, αποτελούν μέτρα τα οποία θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε: «Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, έχει θέσει ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της στο οικονομικό πεδίο τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μειώσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής, αποτελώντας παράγοντα-κλειδί για την επίτευξη υψηλών, βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

Έτσι, πριν από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, εφαρμόσαμε μια σειρά από μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ακόμα και μέσα στη δίνη της πανδημίας συνεχίσαμε την πολιτική αυτή, στο μέτρο του δυνατού, προχωρώντας σε σημαντικές, πρόσθετες, προσωρινές μειώσεις. Παράλληλα, δεσμευτήκαμε ότι μόλις κοπάσει η τρικυμία του κορονοϊού θα επιστρέψουμε στην ορθή δημοσιονομική πολιτική των μόνιμων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μονιμοποιώντας ορισμένες από τις προσωρινές μειώσεις ή υλοποιώντας άλλες».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικων Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα