Τέλος η μείωση ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Συνεχίζεται η απαλλαγή και τον Μάιο για εταιρίες κλειστές με κρατική εντολή. «Ψαλίδι» 40% για το μίσθωμα εργαζομένων σε αναστολή

Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου και για τον μήνα Μάιο θα έχουν οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, πλέον οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα καταβάλλουν κανονικά ολόκληρο το ενοίκιο.

Άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς ο κλάδος του λιανεμπορίου λειτουργεί ήδη με τις μεθόδους «click in shop» και «click away», ενώ στις 3 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει και ο κλάδος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τον Μάιο αλλάζει το πλαίσιο για τη μείωση ενοικίου κατά 40%, καθώς θα τη δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή εργασίας για την πρώτη κατοικία τους, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους, και όχι οι πληττόμενες επιχειρήσεις, που ισχύει έως σήμερα.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως, λίγες ημέρες πριν μπει ο Μάιος, το οικονομικό επιτελείο δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους ΚΑΔ που δικαιούνται απαλλαγή από τα ενοίκια, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις, αλλά και οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται στο «σκοτάδι».
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα το πληρώσουν ή όχι μετά το Πάσχα, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε «δήλωση Covid».

Παράλληλα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 19 Απριλίου, αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Εσοδά μου» στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα