Βελτίωση στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος το τρίμηνο

Στο επίπεδο των 37.300.000 ευρώ ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου Μυτιληναίος το πρώτο τρίμηνο του 2021, ελαφρώς βελτιωμένα σε σύγκριση με τα 36.400.000 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αλλά σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα 27.200.000 ευρώ του τέταρτου τριμήνου του 2020.

Όπως υπογραμμίζει η διοίκηση του μεγαλύτερου ενεργειακού ομίλου της χώρας, «οι οικονομικές επιδόσεις της Μυτιληναίος στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σηματοδοτούν ένα δυναμικό ξεκίνημα σε ένα έτος με θετικές προοπτικές. Στα επόμενα τρίμηνα οι εν λόγω επιδόσεις αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς η ζήτηση και οι τιμές του αλουμινίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το περιβάλλον τιμών και η ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εξελίσσονται ικανοποιητικά και η ωρίμανση και η εκτέλεση των έργων των τομέων Εργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις».

Ειδικότερα, οι πρώτοι τρεις μήνες της νέας χρονιάς ήταν μια περίοδος συνεχών εξελίξεων για τη Μυτιληναίος, καθώς η εισηγμένη προωθεί την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της, σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της και τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα εκδήλωση, η εισηγμένη ανέλαβε ισχυρές δεσμεύσεις για μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 σε σχέση με το 2019 και επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μυτιληναίος προχώρησε στη συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 1,48 GW, καθώς και επιπλέον 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα