Νομικό κόλπο από Λιανό για να ευνοήσει το πρακτορείο Άργος

Χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς να εκδοθεί κάποιο δελτίο Τύπου, χωρίς να ειδοποιηθούν τα ενδιαφερόμενα μέρη, έστω τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός, κυριολεκτικά στα… μουλωχτά, άλλαξε την ημέρα που θα εξεταστεί από την Ολομέλεια ο έλεγχος συμμόρφωσης του πρακτορείου διανομής Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), σε σχέση με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ληφθεί εναντίον του, τον Ιούνιο του 2019, από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Προσέξτε, όμως! Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αναβλήθηκε για μερικές μέρες αργότερα, αλλά μετατέθηκε μερικές μέρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 28 Μαΐου στις 25 Μαΐου, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανές, παράδοξο στα νομικά χρονικά, καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή οι εκδοτικές επιχειρήσεις Τύπου, χάνουν έτσι την προθεσμία που τους δίνεται από τον ίδιο τον κανονισμό της Επιτροπής να ασκήσουν παρέμβαση. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για δικονομικό ατόπημα, εάν υπέθετε πως ο κ. Λιανός δεν έχει τις νομικές γνώσεις που αποκτούν οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής. Θα ήταν όμως μάλλον αφελές να κάνει κανείς αυτή την υπόθεση για έναν ακαδημαϊκό της νομικής επιστήμης. Θα μπορούσε, επίσης, να ισχυριστεί κανείς πως ο κ. Λιανός δεν έχει μπει καν στον κόπο να διαβάσει τον Κώδικα Διαδικασιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αλλά κι αυτό αφελές θα ήταν, δεδομένου πως όχι απλώς τον γνωρίζει, αλλά τον εξέδωσε κιόλας, πριν από λίγους μήνες, για να τον μελετήσουμε κι όλοι εμείς. Κι αφού όλες οι αθώες δικαιολογίες μοιάζουν το λιγότερο αφελείς, μάλλον στον δόλο θα καταλήξουμε. Ιδίως αφού όλα διενεργήθηκαν… στο απόλυτο σκοτάδι, ώστε να μη γίνουν αντιληπτά. Νομικά ο κ. Λιανός γνωρίζει. Στα κόλπα, υπέρ κάποιων συμφερόντων, φαίνεται πως εκπαιδεύεται το τελευταίο διάστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα