ΕΦΚA: Νέα κοροϊδία με τις αυξήσεις

Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα θα πληρωθούν με έναν μήνα καθυστέρηση

Την απίστευτη ανικανότητα στο υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ καταδεικνύει το νέο καψώνι στους συνταξιούχους που έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση. Αν και οι αυξημένοι συντελεστές αναπλήρωσης έχουν νομοθετηθεί από τον Φεβρουάριο του 2020, χθες έγινε γνωστό ότι ακόμη το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να εφαρμόσει τον νόμο στην ολότητά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τον ν.4387/2016) δεν θα καταβληθούν τελικά σήμερα αλλά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021. Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, χθες 10.861 άτομα έλαβαν αυξημένες συντάξεις 74 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ τα ανώτατα ποσά αυξήσεων φτάνουν τα 450 ευρώ τον μήνα. Όμως ούτε χθες ήταν σε θέση ο ΕΦΚΑ να ενημερώσει για την ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών τους! Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νόμου είναι η 1η Οκτωβρίου του 2019, άρα σήμερα τους οφείλονται αναδρομικά 21 μηνών.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο περιπλεγμένη για όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016. Οπως έχει αναδείξει η «δημοκρατία», έχουν διαπιστωθεί τεράστια λάθη και παραλείψεις στον επανυπολογισμό των συντάξεών τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, με συνέπεια ο δεύτερος επανυπολογισμός σε όσους έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση να κινδυνεύει να είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα