Prodea: Στην τελική ευθεία για μεγάλο ομολογιακό!

Στην ανώτατη βαθμίδα «Α» κατέταξε η ICAP τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο ομολογιακό δάνειο, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση πρόσθετων κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέες επενδύσεις, βρίσκεται πλέον η Prodea, ο ελληνικός γίγαντας στην αγορά ακινήτων, που σήμερα διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Πρόσθετο αέρα στα πανιά της μεγαλύτερης ελληνικής εισηγμένης εταιρίας εκμετάλλευσης ακινήτων δίνει και η πρόσφατη αξιολόγηση (25/6) με «άριστα» της πιστοληπτικής της ικανότητας από την ICAP, τη μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί ως οργανισμός πιστοληπτικής αξιολόγησης από τη European Securities and Markets Authority (ESMA) και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η ICAP, απέδωσε στην Prodea τη διαβάθμιση «Α», που σηματοδοτεί την ελαχιστοποίηση πιστωτικού κινδύνου για τους μετόχους και τους μελλοντικούς επενδυτές. Με αυτό το rating πιστοληπτικής αξιολόγησης «βαθμολογούνται» οι απόλυτα υγιείς επιχειρηματικοί οργανισμοί που εμφανίζουν καλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ελάχιστες πιθανότητες αθέτησης πληρωμών ή πιστωτικού κινδύνου.

H ICAP διευκρινίζει ότι η υψηλή απόδοση στην πιστοληπτική διαβάθμιση της Prodea αντανακλά τους πολύ ικανοποιητικούς δείκτες της εταιρίας αλλά και τη «διαμόρφωση σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα της ρευστότητας της εταιρίας, που παραμένει διαχρονικά υψηλή, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί και για τους επόμενους 12-14 μήνες, παρά την υλοποίηση σημαντικού επενδυτικού πλάνου».

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Prodea, που αποτελεί τη ναυαρχίδα στον κλάδο των ακινήτων, συγκαταλέγεται η άμεση πρόσβαση στις αγορές για άντληση κεφαλαίων χρηματοδότησης του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο χαρακτηρίζεται σταθερό και αυξανόμενο, με εύστοχες στρατηγικές επιλογές, όπως η απόκτηση ακινήτων σε αναπτυσσόμενους κλάδους με υψηλή ζήτηση (π.χ. αποθηκευτικοί χώροι).

Για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με έμφαση στην Κύπρο και την Ιταλία, η Prodea ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια με ομολογιακό δάνειο που θα απευθύνεται σε θεσμικούς αλλά και στο πλατύ επενδυτικό κοινό. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι, λόγω της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά και των υψηλών αποδόσεων που καταγράφει την περίοδο αυτή ο κλάδος των ακινήτων απόδοσης, το ομολογιακό της Prodea θα έχει ανάλογη ή και μεγαλύτερη ζήτηση από αυτό της Μotoroil, με το οποίο η εταιρία πετρελαιοειδών άντλησε 200.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα