Στο τιμόνι της Εθνικής ο «σημιτάνθρωπος» Γκίκας Χαρδούβελης

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών επί κυβερνήσεως Σαμαρά και συνεργάτη του Κώστα Σημίτη Γκίκα Χαρδούβελη εξέλεξε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στη θέση του νέου προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητα Χαρδούβελη στήριξαν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όσο και άτυπα το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, τραπεζικοί κύκλοι τόνιζαν πως συνυποψήφιος τέθηκε ο Ανδρέας Κυριαζής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σε υψηλόβαθμη θέση στην Eθνική, για να μην παρουσιαστεί μόνο ένας υποψήφιος.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Χαρδούβελης έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος του κ. Σημίτη την εποχή του διαβόητου «swap» το 2001, με το οποίο η Goldman Sachs μάς είχε βοηθήσει να αποκρύψουμε το δημόσιο χρέος.

Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που κάθισε στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2015, μια περίοδος που σημαδεύτηκε από τα συνεχή αδειάσματα των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, έμεινε στην… Ιστορία το λεγόμενο e-mail Χαρδούβελη, το οποίο ήταν ένα κείμενο προτάσεων του τότε υπουργού προς τους τροϊκανούς, που ουδέποτε έλαβε απάντηση, ωστόσο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης επί μακρόν ως το σχέδιο της κυβέρνησης Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδούβελης ορίστηκε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος – ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ τον Ιούλιο του 2019. Πλέον, απομένει να εγκριθεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. από τους μετόχους της τράπεζας, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα