Και δεύτερη ευκαιρία για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Τη δυνατότητα υποβολής ένστασης σε πληττόμενες επιχειρήσεις δίνει το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες είχαν κάνει αίτηση για να λάβουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1-7.

Το σύστημα, ωστόσο, απέρριψε πολλές από αυτές τις αιτήσεις. Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε την πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων και ενημερώνει μέσω του Taxisnet (e-κοινοποιήσεις) αλλά και μέσω e-mail όσους «κόπηκαν» για το δικαίωμά τους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Το χρονικό περιθώριο που δίνεται μπορεί να θεωρηθεί ασφυκτικό, καθώς η προθεσμία εκπνέει εντός πέντε ημερών από την ειδοποίηση.

Έως 16 Ιουλίου

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι τις 16 Ιουλίου για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή της ένστασης θα πρέπει να αναγράψουν πληροφορίες, όπως σε ποιο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έκαναν αίτηση, γιατί θεωρούν πως απορρίφθηκε εσφαλμένα η αίτησή τους και να τεκμηριώσουν με δικαιολογητικά τον λόγο που η απόρριψη από την διοίκηση θεωρείται εσφαλμένη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον 3ο και 4ο κύκλο της κρατικής ενίσχυσης, κατά τις οποίες απορρίφθηκαν μαζικά χιλιάδες αιτήσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Τότε είχε παρατηρηθεί και υψηλό ενδιαφέρον, καθώς ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε το πλαίσιο μη επιστροφής του 50% της ενίσχυσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα