Επαγγελματικές Σχολές ΟΑΕΔ: Άνοιξαν οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για τους ενδιαφερομένους έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Άρχισε χθες το απόγευμα η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αφορά το σχολικό έτος 2021-22 και περιλαμβάνει 33 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1998-2006 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ. Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. το πρωί θα πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα θα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολή.

Ειδικότερα, οι μαθητές πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση, φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα, εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές και αναβολή στράτευσης, ενώ λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα