Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοι θα λάβουν και πώς το νέο εποχικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Ανοίγει σήμερα στο TAXIS η πλατφόρμα. Από 508,20€ έως 1.016,40€ το ύψος του βοηθήματος

Aπό σήμερα έως τις 30 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 508,20 € έως 1.016,40 € και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ειδικά από σήμερα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου, gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed, ενώ δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι, εκτός όσων παρατίθενται στον σχετικό πίνακα που επισυνάπτει η «δημοκρατία», και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 10/9/2020, οι οποίοι το 2019 ασκούσαν ένα από τα επαγγέλματα αυτά και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Επισιτισμός – τουρισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τους εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού, με δεδομένη τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας, η πλειονότητά τους αναμένεται να κάνει χρήση της ρύθμισης που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50, ώστε να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για τρεις μήνες.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη «δημοκρατία» η ΠΟΕΕΤ, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για όσους εργάστηκαν φέτος για πρώτη φορά στον κλάδο και συμπληρώνουν τον αριθμό των 50 ημερών ασφάλισης, γιατί κινδυνεύουν να μη λάβουν το επίδομα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ