Ο χρόνος μετράει πλέον με ώρες!

Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε μερικούς να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλώνΟ κύβος ερρίφθη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί το μέτρο της απαγόρευσης κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια. Στο δραματικών τόνων διάγγελμά του, το τέταρτο μέσα σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο», που θα πρέπει να υπογράψουν όλοι, και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφασή του «το τελευταίο ίσως βήμα μιας οργανωμένης δημοκρατικής πολιτείας, που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μη γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες» σημείωσε.

Στο όνομα του συλλογικού καλού, όπως είπε, «προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτόν τον τομέα».

Με την Πρόεδρο

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι είχε ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία στον δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται «μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα».

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε ακόμη μία φορά το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου «χάνεται, δυστυχώς, ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτά. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη παντού στον κόσμο. Εχω χρέος, λοιπόν, να μην επιτρέψω να υποστεί μια τέτοια δοκιμασία και η χώρα μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί. Δική μου επιλογή είναι μόνο μία: Η ζωή και η υγεία των Ελλήνων».

Ευχαριστώντας τη «συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι», τόνισε πως δεν θα αφήσει «μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν τον στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο (σήμερα)». Τώρα, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο, να ξαναγράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με πρώτη δέσμευση, να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού: Ο καθένας από εμάς να πάψει να γίνεται κρίκος μεταφοράς στον διπλανό του. Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον, απλώνοντας τη φροντίδα της σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Ομως, θα το ξαναπώ: Το μεγαλύτερο όπλο κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά: Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Μένουμε σπίτι. Δεν προσβάλλουμε με τη στάση μας εκείνους που μάχονται νύχτα-μέρα στα νοσοκομεία για τη δική μας υγεία», τους οποίους ευχαρίστησε εκ μέρους των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

«Καθώς η ατομική επιθυμία υποχωρεί μπροστά στη συλλογική βούληση, η πατρίδα περνά στα χέρια μας. Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε, λοιπόν! Ωστε να συναντήσουμε το αύριο πιο υγιείς, πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Κατά την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση για τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα