Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Πρόσωπο κύρους στην επιτροπή ελέγχου των χρηματικών δωρεών

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η πρωτοφανής προσφορά σε δωρεές που έχουν πραγματοποιήσει και συνεχίζουν να ανακοινώνουν οι επιχειρήσεις, τα κοινωφελή ιδρύματα, οι φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του SARS Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δρομολογηθεί μια ταχεία και διαφανής διαδικασία αποδοχής όλων των προσφορών, τόσο σε είδη νοσοκομειακού εξοπλισμού όσο και σε χρηματικές δωρεές. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και μάλιστα για την επίσπευση των διαδικασιών συστήνεται τριμελής επιτροπή ελέγχου και λογοδοσίας αξιοποίησης χρηματικών δωρεών, με επικεφαλής τον τέως πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο και μέλη τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Ιατρικής Χρήστο Κίττα και τον καθηγητή Management & Human Resources του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντά.

Πώς θα γίνονται οι δωρεές

Για την άμεση αξιοποίηση των χρηματικών δωρεών, η διαδικασία είναι η εξής, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας:

α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να απευθύνουν δήλωση χρηματικής δωρεάς στο υπουργείο Υγείας και στο email [email protected], με σκοπό την αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού, μέσων ατομικής προστασίας και φαρμάκων, για χρήση από όλες τις δομές Δημόσιας Υγείας.

β) Η δήλωση δωρεάς εγκρίνεται από τον υπουργό Υγείας και ορίζεται η ΙΦΕΤ Α.Ε. ως αποδέκτης της χρηματικής δωρεάς, που υλοποιεί την προμήθεια σε αναγκαία υλικά.

γ) Τα είδη εξοπλισμού αποδίδονται προς τις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία της επιρροής τους.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας «ευχαριστεί όλους τους δωρητές που καθημερινά και γενναιόδωρα προσφέρουν για την αγορά εξοπλισμού, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, αλλά και μέσω χρηματικών δωρεών για την αγορά των αναγκαίων ειδών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ