Τεράστιο ολίσθημα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Όρισε ως σύμβουλό της στην Προεδρία (έστω και χωρίς μισθό) τον… σύντροφό της Π. Κοτσώνη

Στην πολιτική, εκτός από τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος με χρηστό τρόπο, σημασία έχει και η διαχείριση των συμβόλων. Οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου οφείλουν να υπηρετούν το αξίωμά τους με τρόπο ανεπίληπτο, που παράγει ήθος και δεν προκαλεί το συλλογικό αίσθημα.

Από την άποψη αυτή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα. Η νέα ένοικος της Ηρώδου Αττικού ανακοίνωσε στις 11 Απριλίου ότι σκοπεύει να προχωρήσει προσεχώς σε εξορθολογισμό της λειτουργίας της Προεδρίας με στόχο τη σύγχρονη, λιτή και αποτελεσματική διαχείριση των υπηρεσιών της, ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, εισάγεται, με Προεδρικό Διάταγμα, ο θεσμός των άμισθων ειδικών συμβούλων.

Η πρωτοβουλία της είναι θεάρεστη, δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, η ρύθμιση θα διευκολύνει ουσιαστικώς την ενημέρωση και την επικουρία της Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα που άπτονται των εν γένει αρμοδιοτήτων της, προσελκύοντας, με ευέλικτη διαδικασία, πρόσωπα υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας, χωρίς να επιβαρύνει με πρόσθετο κόστος το Δημόσιο.

Τα παρατράγουδα αρχίζουν όταν, διαβάζοντας κανείς τα πρώτα τέσσερα ονόματα, διαπιστώνει με κατάπληξη ότι προσλαμβάνεται, έστω άμισθα, για θέματα θεσμών και δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης, πρώην σύμβουλος Επικρατείας. Ήταν ανάγκη; Κανείς δεν βρέθηκε να υποδείξει τον άκομψο χαρακτήρα της κίνησης που μαρτυρά έλλειψη ενσυναίσθησης και αποκαλύπτει αποκαρδιωτικά μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον θεσμό και απωθητικό πολιτικό νεοπλουτισμό; Θυμίζουμε πως η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε να διαμείνει στην Ηρώδου Αττικού και παραχωρεί ολόκληρη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου ως γραφείο του συντρόφου της.

Περαιτέρω, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος δημιουργεί μια αμφιλεγόμενη «αυλή», με πρόσωπα όπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος επικεφαλής του ανεκδιήγητου ΕΛΙΑΜΕΠ -με τις γνωστές ενδοτικές απόψεις για τα εθνικά θέματα- καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, υπεύθυνος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, και η Μαρίλη Μέξη, σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας αλλά και διευθύντρια του Δικτύου της Αννας Διαμαντοπούλου που πρώτη εκτελώνισε στην Ελλάδα τη νεοφιλελεύθερη έννοια της ευέλικτης απασχόλησης. Σύμβουλος επικοινωνίας για τα νέα μέσα ορίστηκε η Ρόζα Μόνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα