Πλησιάζει η ώρα άρσης του lockdown

Για σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας έκανε λόγο ο Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιορισμών στη μετακίνηση των πολιτών, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Μάλιστα οι Ελληνες θα πληροφορηθούν τον οδικό χάρτη αποκατάστασης της κανονικότητας πριν από τις 27 Απριλίου, ημέρα μέχρι την οποία θα βρίσκονται εν ισχύ τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όπου πραγματοποιούνται τα μοριακά τεστ για τον Covid-19, αφού συνεχάρη τους εργαζομένους, τόνισε ότι η προετοιμασία τους κάνει την κυβέρνηση να αισθάνεται πιο ασφαλής για την υλοποίηση ενός σχεδίου σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αναφερόμενος στη δυναμική των τεστ, σηματοδότησε το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν, τονίζοντας ότι πρέπει να μπορούμε να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα τις όποιες πιθανές εστίες του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει εδώ και ημέρες -κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού- να επεξεργάζεται το σενάριο μιας αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, την οποία πάντως περιέγραψε ως αργή, σταδιακή και μακρόσυρτη. Για όλα αυτά όπως είπε οι πολίτες θα ενημερωθούν προκειμένου να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί πριν από τις 27 Απριλίου.

Δύσκολη διαδικασία

Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη διαδικασία, συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, σε σχέση με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, καθώς θα πρέπει να πειστούν κάποιοι να μείνουν στο σπίτι τους μία εβδομάδα παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Κάτι που παραπέμπει σαφώς σε περιορισμούς με βάση είτε την ηλικία -με ένα σενάριο να θέλει τους ανήκοντες στις ευπαθείς ηλιακές ομάδες να μένουν παραπάνω σε καραντίνα- είτε την κατηγοριοποίηση περιοχών, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί σε αυτές. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ισχύσουν και τα δύο σενάρια, παρότι η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της μέχρι στιγμής.

Για τη λειτουργία των σχολείων ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων» και επιβεβαίωσε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα