Ενίσχυση στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με 3.000 νέες προσλήψεις!

Την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων σε αυτό ανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε για τη λειτουργία του προγράμματος στον Δήμο Καλλιθέας.

Στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, τη διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Φοίβη Θεοδοσοπούλου και εργαζομένους στο πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, αφού τους συνεχάρη για το έργο που προσφέρουν, τόνισε ότι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι παροδική, αλλά μόνιμη. «Και όπως έχω συζητήσει πολλές φορές και με τους εργαζομένους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, αυτοί οι οποίοι έχουν ειδική φροντίδα, ειδική εμπειρία στην κατ’ οίκον φροντίδα, προφανώς και θα έχουν μία πρόσθετη μοριοδότηση, όταν με το καλό προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Ενα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο οποίο προσωπικά αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στην Καλλιθέα γίνεται πρότυπη δουλειά και πρόσθεσε: «Παρόμοια δουλειά γίνεται σε πολλούς δήμους της χώρας που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για στήριξη στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του. Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για τη σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα