Απαράδεκτο σόου Σχοινά σε ριάλιτι μαγειρικής!

Πρωτοφανής αντιθεσμική συμπεριφορά του Ευρωπαίου επιτρόπου, που συμμετείχε ως guest star κριτής στο «MasterChef»

Τριγμούς στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης προκαλεί η παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, που αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού, σε ριάλιτι μαγειρικής και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού!

Την ώρα που οι Ελληνες μαστίζονται από την πανδημία, ο επίτροπος προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, συμμετέχοντας ως guest star κριτής στο «MasterChef» που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, παριστάνοντας τον… γευσιγνώστη και δοκιμάζοντας ένα μενού συνολικά εννέα πιάτων, σε μια δοκιμασία που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και στην οποία συμμετείχε, επίσης ως κριτής, η Ευρωπαία επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η ακατανόητη απόφαση του Μαργαρίτη Σχοινά να συμμετάσχει σε ένα ριάλιτι, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης, με συνανθρώπους μας να χάνονται καθημερινά από τον φονικό ιό, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία.

Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν σύγχυση στους πολίτες για το ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος των πολιτικών, ενώ εν προκειμένω η τηλεοπτική παρουσία και των δύο επιτρόπων δεν τιμά τον ίδιο τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πλευρά, πάντως, του επιτρόπου, ο οποίος -αν μη τι άλλο- δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ισχυρίζεται ότι τα γυρίσματα έλαβαν χώρα πριν από την πανδημία. Πρόκειται όμως για ένα επιχείρημα που δεν πείθει, καθώς ο κ. Σχοινάς μπορούσε να απαιτήσει να μην προβληθεί το επεισόδιο, λόγω των έκτακτων συνθηκών. Η συμμετοχή του, πάντως, είναι ούτως ή άλλως προβληματική, ανεξαρτήτως της πανδημίας.

Πρόκληση

Σημειωτέον, η τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε ο κ. Σχοινάς αποτελεί ένα καθαρό ριάλιτι, στο οποίο μάλιστα οι παίκτες επιδίδονται με κάθε ευκαιρία σε ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών. Σε κάθε περίπτωση, η τηλεοπτική εμφάνιση του επιτρόπου όχι μόνο προκαλεί το κοινό αίσθημα, αλλά και ανάβει φωτιές στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

Υπενθυμίζεται πως για τη θέση του επιτρόπου προκρινόταν -μεταξύ άλλων- ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τελικώς δεν προτάθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα με το Μαξίμου. Σήμερα, εννέα μήνες μετά την επιλογή τού κ. Σχοινά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εμφάνισή του στο σόου μαγειρικής προκαλεί νέα εσωτερική αναταραχή, καθώς στέλνει, σύμφωνα με όσα ψιθυρίζει το σαμαρικό στρατόπεδο, λανθασμένα μηνύματα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Αρκετοί είναι, μάλιστα, οι φιλοσαμαρικοί που εγκαλούν το Μαξίμου, επειδή ανέχθηκε αγόγγυστα αυτή την αντιθεσμική συμπεριφορά του επιτρόπου.

Η νέα αυτή κόντρα αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο της σοβούσας εσωκομματικής κρίσης στη Ν.Δ. με επίκεντρο τον Αντώνη Σαμαρά, με άγνωστη προσώρας κατάληξη. Για την ιστορία, το γύρισμα του επίμαχου επεισοδίου του «MasterChef» έλαβε χώρα στις 8 Φεβρουαρίου και είχε ως αντικείμενο την προβολή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, στην οποία πράγματι έκανε μια σύντομη αναφορά ο επίτροπος. Στο πλαίσιο αυτό, οι παίκτες μαγείρεψαν με υλικά από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία κλήθηκαν να «παντρέψουν».

Τι καλό έφαγε, όμως, ο κ. Σχοινάς, όπως και η επίτροπος Βεστάγκερ; Για ορεκτικό, υφές κρεμμυδιού, λαχανοντολμάδες με παέγια και μπακαλιάρο με προσούτο, για κυρίως κόντρα φιλέτο με σπαράγγια, Rib-eye και γαλοπούλα με τραχανά, ενώ για επιδόρπιο κέικ βανίλιας, μπακλαβά με κρέμα τυριού και μους σοκολάτας με μαρμελάδα από ελιά, ντομάτα και ελαιόλαδο. Καθόλου άσχημα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα