Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζήτησε υπευθυνότητα από τους πολίτες

«Κράτος, κοινωνία και κόμμα να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια»

Η σταδιακή επάνοδος στην καθημερινότητα θα είναι δύσκολη και σύνθετη διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., η οποία συνεδρίασε διά τηλεδιασκέψεως. Ευχόμενος μεν η επόμενη συνεδρίασή της να γίνει διά ζώσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τους πολίτες προκειμένου να αποφευχθεί η αναγκαιότητα κάποιου πισωγυρίσματος που θα σήμαινε εκ νέου περιορισμούς στην κίνηση.

Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι θα πρέπει κράτος, κοινωνία και κόμμα να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να επανακτηθεί ο έλεγχος των ζωών μας και να στηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα, η οποία από σήμερα Δευτέρα θα επιχειρηθεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Ημέρα κατά την οποία, όπως είπε, μπαίνουμε σε μια νέα μετάβαση από το «Μένουμε σπίτι» στο «Μένουμε ασφαλείς» και μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έκανε λόγο για πολιτικό ρεζερβουάρ γεμάτο με το καύσιμο της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης, με το οποίο η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας στην καθημερινότητα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Ζήτησε, μάλιστα, από το κόμμα να δώσει με τη λειτουργία του το παράδειγμα εφαρμογής.

Στους ειδικούς αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα ακολουθούμε τις οδηγίες τους καθώς και αυτοί πηγαίνουν βήμα βήμα με βάση τα στοιχεία. Υπενθύμισε ότι ανά εβδομάδα θα παρακολουθείται η κατάσταση και θα παίρνονται αποφάσεις για το επόμενο βήμα, τονίζοντας πάντως ότι αν χρειαστεί να σταματήσει ένα βήμα, αυτό θα συμβεί. Αφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες.

Όμως, τα προβλήματα την επόμενη μέρα είναι αρκετά και, απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει με σειρά περιορισμών που τρομάζουν τους επαγγελματίες, όπως η δυνατότητα χρήσης μόνο των εξωτερικών χώρων τους. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση θα στηρίξει τον συγκεκριμένο κλάδο είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα -μέσω των δήμων- είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα