Ξένη Δημητρίου: «Δεν έχω να πω τίποτα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο»

Για όλους και για όλα, εκτός από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μίλησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην αρχική κατάθεσή της, η οποία θα συνεχιστεί αύριο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που αποκάλυψαν πηγές στη «δημοκρατία», η κυρία Δημητρίου δήλωσε πως δεν έχει να πει τίποτα για τον πρώην υπουργό, για τον απλό λόγο ότι δεν την είχε επισκεφθεί ποτέ στο γραφείο της, παρά μόνον μία φορά εθιμοτυπικά. Μάλιστα, απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής τούς ζήτησε να φύγει, εάν ήθελαν να μιλήσει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς δεν είχε να προσφέρει κανένα στοιχείο.

Το γεγονός μοιάζει να τινάζει στον αέρα τον πυρήνα της Προανακριτικής που συστάθηκε προκειμένου να ερευνήσει τις τυχόν πολιτικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς η κυρία Δημητρίου εκ θέσεως ήταν η πλέον αρμόδια να γνωρίζει πιθανές παρεμβάσεις του πρώην υπουργού.

Κι όλα αυτά ενώ η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν εξαιρετικά πρόθυμη να δώσει στην Προανακριτική όσες πληροφορίες γνωρίζει γύρω από την έρευνα που διενεργήθηκε για τη Novartis (σ.σ.: είπε, μάλιστα, κάποια στιγμή, απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής, πως ήταν διατεθειμένη να καταθέτει ακόμα και μέχρι την άλλη μέρα το πρωί).

Σημαντικές πληροφορίες έδωσε, επί παραδείγματι, για την εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου, η οποία στην κατάθεσή της στην Προανακριτική είχε στοχοποιήσει ακόμη και τη «δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι άρθρο της εφημερίδας που της ασκούσε κριτική για την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κατά του διορισμού της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς ήταν στοχευμένο. Η κυρία Δημητρίου σχολίασε ότι ήταν απαράδεκτο η κυρία Κυβέλου να απασχολήσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για ένα τέτοιο ζήτημα και πως, εάν ήταν σε άλλη χώρα, θα είχε φύγει από το Σώμα, δικαιώνοντας την κριτική της «δημοκρατίας».

Εξέφρασε, επίσης, απορία για το πώς ήξερε η κυρία Κυβέλου την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου και τα πρακτικά και μάλιστα τόσο καλά ώστε να αναφέρεται στην προσφυγή της σε αυτά. Απορία που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το ποιος τροφοδότησε την κυρία Κυβέλου με τα έγγραφα.

Τέλος, αποδομώντας τις κατηγορίες που έχει απευθύνει η Ελένη Ράικου για τον κ. Παπαγγελόπουλο, η κυρία Δημητρίου σχολίασε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και ο πρώην υπουργός βρέθηκαν να τρώνε παρέα σε φιλικό σπίτι μετά την παραίτηση της πρώτης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, σε αυτά τα καλέσματα ο οικοδεσπότης ειδοποιεί με ποιον θα είσαι. Επομένως, εάν η κυρία Ράικου είχε υποστεί όσα υποστηρίζει ότι υπέστη από τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν θα δεχόταν να φάει μαζί του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα