Νέες αστήρικτες κατηγορίες κατά Παπαγγελόπουλου!

Τι ζητούν 30 «γαλάζιοι» βουλευτές, στηριζόμενοι στους γελοίους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή

Στα ανυπόστατα ψεύδη και τα εξωφρενικά μυθεύματα του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, η κατάθεση του οποίου έμεινε στην κοινοβουλευτική ιστορία για τις επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις και τα άνευ προηγουμένου «είπα ξείπα», βασίζεται η Νέα Δημοκρατία για να διευρύνει το κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κυβερνώσα παράταξη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, υπέβαλε στην Ολομέλεια το προαναγγελθέν αίτημα για διεύρυνση των αδικημάτων εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού, αφού συνέλεξε τις απαραίτητες 30 υπογραφές. Απέδειξε έτσι, ότι ουδόλως την ενδιαφέρει η εθνική ομοψυχία, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών, καθώς το πρώτο της μέλημα την πρώτη κιόλας μέρα της σταδιακής άρσης της καραντίνας ήταν να καθίσει τον κ. Παπαγγελόπουλο στο σκαμνί, με απώτερο σκοπό να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, δίχως να έχει κατατεθεί ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του, παρά τις πολύμηνες συνεδριάσεις της Προανακριτικής.

Είναι ενδεικτικό ότι η «γαλάζια» παράταξη επικαλείται την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή για να κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για απόπειρα εκβίασης και συγκεκριμένα αφορμάται από τις επινοήσεις του περί εκβιασμού από τον τέως υπουργό, με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του με τον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη. Τους ισχυρισμούς αυτούς, που επικαλείται η Ν.Δ. στο υπεβληθέν αίτημά της, κατέρριψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του, αναγκαζόμενος να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης για τη διαφορά του με τον κ. Φιλιππάκη!

Επιπροσθέτως, η Ν.Δ. ουδέποτε κάλεσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση στην Προανακριτική, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση -στάση απαράδεκτη και ωμά αντιδημοκρατική-, παρά στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στους αβάσιμους ισχυρισμούς του επιχειρηματία για να εκτοξεύσει τις νέες ευφάνταστες κατηγορίες.

Ποιες είναι αυτές; Επικαλούμενη τις καταθέσεις του Ισραηλινού επιχειρηματία, αλλά και των δικαστικών Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργίας Τσατάνη, η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Παπαγγελόπουλο για εγκληματική οργάνωση περίπτωση συμμορίας, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος, εκβίαση, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, μίλησαν για «παράνομη μεθόδευση» και «κατασκευή κατηγοριών» εκ μέρους της Ν.Δ., καθώς, όπως επισήμαναν, είναι «ανεπίτρεπτο» και «παράνομο» η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει και νέα αδικήματα. «Ο,τι όμως και να κάνουν, η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.» σχολίασαν οι ίδιοι. Η Πειραιώς πάντως, μέσω δήλωσης του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη- ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός τέλεσε αδικήματα «συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα με σκοπό τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης».

Ερωτήματα

Ο υπερβάλλων ζήλος που επιδεικνύει η Ν.Δ. προκαλεί σωρεία ερωτηματικών, όχι μόνο γιατί η υποβολή του αιτήματος έρχεται μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αλλά και επειδή ακολούθησε της μαρτυρίας της Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική, η οποία κατέρριψε πανηγυρικά το κυβερνητικό αφήγημα της σκευωρίας, καθώς δεν είχε απολύτως τίποτα να πει για τον «Ρασπούτιν», ενώ αποδόμησε και την αξιοπιστία των Ιωάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου.

Να σημειωθεί ότι, εκτός του Σάμπυ Μιωνή, η Ν.Δ. βασίζει το αίτημά της στις εξίσου αφερέγγυες καταθέσεις αφενός της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία υπενθυμίζεται έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά με στέρηση μισθού για τους χειρισμούς της στο πολύκροτο σκάνδαλο Βγενόπουλου και αφετέρου του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος σε ένα παραλήρημα ψεμάτων κατήγγειλε παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε άλλες υποθέσεις εκτός Novartis, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για τον περίφημο «Ρασπούτιν».

Η απόφαση της κυβερνώσας παράταξης να διευρύνει το κατηγορητήριο εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού προκάλεσε, ως αναμένετο, τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε ότι η υπόθεση της Προανακριτικής μετατράπηκε για τη Ν.Δ. σε ένα «μεγαλοπρεπές βατερλό». «Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία», κατήγγειλε η Κουμουνδούρου, «τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησής τους, κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν». Σημειωτέον, ότι η πρόταση της Ν.Δ. αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ η έγκρισή της θεωρείται δεδομένη, καθώς απαιτεί απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα