Βαρύτατα εκτεθειμένος για Novartis ο Ι. Αγγελής!

Κόλαφος η κατάθεση Δημητρίου περί στροφής 180 μοιρών μετά τις αποκαλύψεις της δημοκρατίας για το στικάκι του FBI

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο Ιωάννης Αγγελής, μετά την αποκάλυψη-βόμβα της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική περί στροφής 180 μοιρών του αντιεισαγγελέα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της έρευνας της «δημοκρατίας» για το περιβόητο στικάκι που έλαβε από το FBI. Η κυρία Δημητρίου, σε μια κατάθεση-κόλαφο, περιέγραψε ότι μόνο όταν ήρθαν στο φως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για την περίφημη συνάντηση στη Βιένη, όπου οι Αμερικανοί τού έδωσαν λογαριασμό Ελληνα πολιτικού στην Ελβετία, ο αντιεισαγγελέας άλλαξε ρότα και πέρασε στην αντεπίθεση, στρέφοντας τα βέλη του κατά πάντων, σε μια -ανεπιτυχή εκ του αποτελέσματος- προσπάθεια να καλύψει τα νώτα του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η Ξένη Δημητρίου, «ο Ιωάννης Αγγελής παρ’ όλη τη διαφωνία μετά και τη συνάντηση με το κλιμάκιο του FBI στη Βιένη στις 4/12 με την Ελένη Τουλουπάκη δεν αντιδρά έκτοτε παρά μόνο μετά την 5η Ιανουαρίου του 2019, όταν και γίνεται αναφορά στον ίδιο από την εφημερίδα “δημοκρατία”».

Η Ξένη Δημητρίου στην πολύωρη κατάθεσή της στην Προανακριτική αποδόμησε πλήρως το, ούτως ή άλλως, σαθρό κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ραπίζοντας έτσι την κυβερνώσα παράταξη που επέλεξε να βασιστεί, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση του ευφάνταστου κ. Αγγελή, για να κατηγορήσει τον τέως αναπληρωτή υπουργό για τον… μισό Ποινικό Κώδικα.

Αποκάλυψε συγκεκριμένα τις μεθοδεύσεις του κ. Αγγελή σε σχέση με τη συνάντησή του με τους Αμερικανούς στην αυστριακή πρωτεύουσα, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Αγγελής πήγε εκεί μετά από αίτημα δικό του με προκαθορισμένη απόφαση να ζητήσει από τους Αμερικανούς ότι η ανταλλαγή εγγράφων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων θα γινόταν μέσω της Eurojast ή μέσω της οδού της δικαστικής συνδρομής. Δεν κατανοούσε ή δεν ήθελε να αποδεχθεί την ανταλλαγή πληροφοριών», όπως είπε. Η ίδια περιέγραψε γλαφυρά μάλιστα ότι οι Αμερικανοί «τα έχασαν» και «πάγωσαν» μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βιένη, καθώς, σύμφωνα με τη μάρτυρα, «αυτά που έλεγε περί ταξιδιού αναψυχής δεν ήταν μόνο προσβλητικά για την Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους αλλά και για τους Αμερικανούς».

Εκθέτοντας έτι περαιτέρω τον Ιωάννη Αγγελή, η Ξένη Δημητρίου διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του αντιεισαγγελέα περί «Ρασπούτιν», ξεκαθαρίζοντας πως «αν ο κ. Αγγελής είπε ότι από εμένα έμαθε περί “Ρασπούτιν”, είναι απολύτως ψευδές». Σημειώνεται ότι ο αντιεισαγγελέας είχε ισχυριστεί πως η κυρία Δημητρίου ήταν αυτή που τον είχε ενημερώσει για τον περιβόητο «Ρασπούτιν» που δήθεν υπάρχει στην υπόθεση Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας άφησε βαρύτατες αιχμές και κατά της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, καταγγέλλοντας την εκ μέρους της επιχείρηση απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων της υπόθεσης Novartis, αποκαλύπτοντας αρχικώς ότι η Ελένη Τουλουπάκη ανέσυρε σωρεία φακέλων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κυρία Ράικου στον ανακριτή.

«Οι ενέργειες της κυρίας Ράικου σε βάρος των εισαγγελέων που προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη στην υπόθεση Novartis και του κ. Αγγελή μετέπειτα έχουν το βάρος ότι εξαιτίας τους αγκομαχούσαν συνάδελφοι που προσπαθούσαν να φέρουν σε πέρας την υπόθεση» είπε στη συνέχεια η πρώην ανώτατη δικαστικός, ενώ κατέθεσε ότι «τα αλαλούμ που ισχυρίστηκε ο κ. Αγγελής ότι γίνονταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς συνέβαιναν επί της θητείας της Ελένης Ράικου». Ξεκαθάρισε δε ότι ακόμα και ένα 48ωρο πριν από την παραίτησή της από την Εισαγγελία Διαφθοράς η κυρία Ράικου ουδέποτε επικαλέστηκε ή ακόμη και υπονόησε απειλές από τον περιβόητο «Ρασπούτιν», πιέσεις τις οποίες «θυμήθηκε», ως γνωστόν, ενάμιση χρόνο μετά την παραίτησή της.

Αμέσως μετά την αποκαλυπτική κατάθεση της μάρτυρος, η οποία έλαβε χώρα στον απόηχο της υποβολής του «γαλάζιου» αιτήματος για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν ότι η κυρία Δημητρίου επανέφερε στην πραγματική του διάσταση το σκάνδαλο Novartis καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των δικαστικών λειτουργών Γιάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου, «αποδομώντας παράλληλα και το αφήγημα της Ν.Δ. περί σκευωρίας». Να σημειωθεί ότι η κατάθεσή της θα συνεχιστεί αύριο, οπότε η Ξένη Δημητρίου θα δεχθεί ερωτήσεις από βουλευτές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα