Η… άφραγκη Κατερίνα Μονογυιού και ο «άνεργος» Αλέξης Γεωργούλης

Μηδενικά είναι τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2018 ορισμένοι βουλευτές, που εξελέγησαν πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι.

Από τα εκατοντάδες «πόθεν έσχες» που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού, η οποία εμφανίζεται ως η πλέον «φτωχή» από όλα τα κόμματα, τουλάχιστον σε επίπεδο εισοδημάτων, καθώς δήλωσε ως μοναδικό εισόδημα 0,10 λεπτά του ευρώ από τόκους καταθέσεων! Να υποθέσουμε ότι το διαιτολογικό γραφείο που διατηρούσε στη Μύκονο δεν είχε ούτε… έναν πελάτη. Εκτός κι αν δεν έκοβε αποδείξεις! Οι συνολικές καταθέσεις είναι μόλις 472 ευρώ.

Μηδέν εισόδημα δήλωσε και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης για το 2018, πριν δηλαδή εκλεγεί ευρωβουλευτής. Ωστόσο, εκείνος, σε αντίθεση με την κυρία Μονογυιού, εμφανίζει υψηλές καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα, 110.000 στερλίνες και 30.000 σε ευρώ. Επίσης 32.000 ευρώ σε βελγική τράπεζα και 16.000 ευρώ σε ελληνική.

Έχει μάλιστα δύο δάνεια, περίπου 40.000 ευρώ αμφότερα. Στους πιο άτυχους, πάντως, συγκαταλέγεται ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος είχε λάβει το 2008 δάνειο ύψους 271.955 ευρώ με ρήτρα σε ελβετικό φράγκο και σήμερα χρωστάει άλλες 100.000 επιπλέον από το κεφάλαιο, φτάνοντας τα 380.388 ευρώ. Εντύπωση προκάλεσε και το «πόθεν έσχες» του τέως υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος έχει καταθέσεις αρκετών χιλιάδων δολαρίων, αλλά και πολλές μετοχές, με εκείνες στους… «New York Times» αξίας 8.760 δολαρίων να ξεχωρίζουν.

Στα αξιοπερίεργα των «πόθεν έσχες» ανήκει η θυρίδα που αγόρασε το 2018 η -γνωστή για το πλούσιο χαρτοφυλάκιό της- πρώην αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, στην οποία, όπως η ίδια γράφει, έχει τοποθετήσει μόνο έγγραφα. Όσο για τον Γιάννη Ραγκούση, αποφάσισε να πουλήσει μια βάρκα την οποία είχε στην κατοχή του από το 2014, αντί 400 ευρώ. Αλλοι, πάλι, όχι μόνο δεν έχουν βάρκα ή φουσκωτό, αλλά ούτε καν Ι.Χ. ή έστω δίκυκλο, όπως o βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα