Στέλνουν την εισαγγελέα του «Noor 1» στην… ΕΥΠ!

Στην… ΕΥΠ μεταπηδά η μέχρι πρότινος εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor 1», στα αμπάρια του οποίου είχαν εντοπιστεί 2,1τόνοι ηρωίνη.

Η 56χρονη εισαγγελική λειτουργός της δευτεροβάθμιας δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη τοποθετήθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, επόπτρια της ΕΥΠ προκειμένου να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

Η απόφαση για την τοποθέτησή της στην εν λόγω θέση λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία 6-5, ενώ γεννά ερωτήματα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην ακροαματική διαδικασία του «Nοοr 1», που βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων υπεράσπισης. Νομικές πηγές υποστηρίζουν πως τη θέση της στην έδρα θα καλύψει, όπως προβλέπεται, ο αντικαταστάτης της εισαγγελέως, ωστόσο η νέα αυτή ανατροπή προκαλεί αναπόφευκτα προβληματισμό.

Η κυρία Βλάχου, αγαπημένο παιδί και συνεργάτιδα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993 και υπήρξε εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, όπου δικάζεται η υπόθεση του «αμαρτωλού» πλοίου της ηρωίνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα