Ύποπτη σιωπή για το κυνήγι χριστιανών από το κράτος

Σάλος από την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την πρόθεση να ελεγχθούν ποινικά όσοι έκαναν θρησκευτικό γάμο κατά το lockdown

Την οργή αλλά και την ανησυχία χιλιάδων πιστών έχει προκαλέσει η ύποπτη σιωπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των μητροπολιτών για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» αναφορικά με τον -καμουφλαρισμένο από την πανδημία- πόλεμο που δέχεται ο ορθόδοξος κόσμος.

Εκατοντάδες μηνύματα που έφτασαν στην εφημερίδα και χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για έλλειψη δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού απέναντι στην Εκκλησία και στους πιστούς της. Με το χθεσινό δημοσίευμα γίνεται σαφές ότι είναι κάθε άλλο παρά δημοκρατική η έκκληση των αρμόδιων υπουργείων να μάθουν από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στοιχεία όσων τέλεσαν κατά την περίοδο της καραντίνας τα ιερά μυστήρια του γάμου και της βάπτισης, με σκοπό να τα διαβιβάσουν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για ποινική διερεύνηση.

Και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, αφού στα έγγραφα των συγκεκριμένων υπουργείων δεν γίνεται κανένας λόγος για πολιτικούς γάμους ή για μυστήρια που έχουν τελεστεί σε άλλα δόγματα. Εξάλλου, προκαλεί αίσθηση η εμμονή των εν λόγω φορέων να ζητούν από τα αρμόδια γραφεία να έχουν τον νου τους μήπως υποβληθούν αιτήματα καταχώρισης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο είτε ακόμη και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και εκτενή έρευνα της «δημοκρατίας», σε άλλες θρησκείες έχουν τελεστεί αντίστοιχα μυστήρια και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση! Η εφημερίδα έχει ήδη στην κατοχή της έγγραφα από το ληξιαρχείο της Θράκης, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στις 10 Μαΐου (δηλαδή σε περίοδο που ίσχυαν οι απαγορεύσεις) τελέστηκε αντίστοιχο μυστήριο στο ισλαμικό τέμενος Φωλεάς από τον ιμάμη Αμπντ Αλ Ναζίφ Ισμαήλ. Και σε αυτό το περιστατικό δεν αναφέρεται κανείς!

Είναι, λοιπόν, ύποπτη η ανοχή που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις, την ώρα που απαγορεύει στις ορθόδοξες εκκλησίες ακόμη και τον ήχο της καμπάνας! Παράλληλα, όμως, και η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να λάβει επιτέλους υπόψη της την αγανάκτηση των πιστών και να πάρει επίσημη θέση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε βάρος των χριστιανών.

Παραδοχή Θεοδωρικάκου με γελοίες δικαιολογίες

Την ανικανότητα της κυβέρνησης καταδεικνύουν η παραδοχή και οι δικαιολογίες στις οποίες κατέφυγε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τις στοχευμένες κρατικές διώξεις κατά της Εκκλησίας και των χριστιανών.

Εκτεθειμένος βαριά, ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του προσπάθησε να «μπαλώσει» την κατάσταση και να μετακυλίσει τις ευθύνες της συγκεκριμένης κίνησης σε υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών, την ώρα πάντως που ο ίδιος, ως ο καθ’ ύλην πολιτικός προϊστάμενος, έχει το κύριο βάρος.

«Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα είναι ένα υπηρεσιακό έγγραφο ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών. Έχει γίνει εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο εμού όσο και του υφυπουργού μου, του κ. Λιβάνιου, και επομένως δεν έχει καμία βάση» δικαιολογήθηκε.

Σε ερώτηση για το νόημα του εγγράφου -που αναφέρεται στην απαγόρευση τέλεσης των ιερών μυστηρίων την περίοδο της καραντίνας-, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν είχε κανένα νόημα. «Θέλω να θυμίσω ότι η απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων αφορούσε τους πάντες. Δεν αφορούσε τη συντριπτική πλειοψηφία, που είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά και σε όσους ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα και σε όσους είναι μουσουλμάνοι. Επίσης υπήρξαν διάφορες καταγγελίες ότι άλλα δόγματα, όχι χριστιανοί ορθόδοξοι, είχαν τελέσει τέτοια μυστήρια.

Παρ’ όλα αυτά, το θέμα δεν ήταν στο ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών. Το υπουργείο Εσωτερικών, αν ήθελε να δει αν έχουν τελεστεί τέτοια μυστήρια και αν έχουν καταχωριστεί, έχει τη μεγάλη ηλεκτρονική βάση του Μητρώου Πολιτών και θα το γνώριζε αυτό. Δεν θα χρειαζόταν να στείλει ένα έγγραφο ένας υπάλληλος για να το μάθει και, δεύτερον, επαναλαμβάνω ότι το γεγονός δεν τελούσε σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών» ήταν η εξήγηση του κ. Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, το οποίο έφερε στο φως η εφημερίδα μας, το υπουργείο Παιδείας ζητά -μέσω του υπουργείου Εσωτερικών- από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας, ούτε λίγο ούτε πολύ, να «ρουφιανέψουν» άμεσα τους πολίτες που παντρεύτηκαν ή βάφτισαν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας! Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων καλεί τους ληξιάρχους να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πολιτών, ώστε στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την ποινική διερεύνησή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις!

Από την πλευρά πάντως του υπουργείου Παιδείας δεν υπήρξε χθες καμία εξήγηση ή ανάληψη ευθυνών για το συγκεκριμένο έγγραφο….

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα