Βόμβες Παπαγγελόπουλου στη Βουλή και για τις υποθέσεις Noor 1 και Siemens – Πώς αποδόμησε τη στάση του Μιωνή

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις που ταράζουν ήδη το πολιτικό σκηνικό, καθώς καθορίζουν εκ νέου και ξαναγράφουν σημαντικά γεγονότα από τον πολιτικό βίο του τόπου μας, έκανε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του. Ο πρώην υπουργός τόνισε πως με αφορμή την Προανακριτική για τη Novartis βρέθηκε η ευκαιρία να «ξεπλυθούν και άλλα μεγάλα σκάνδαλα: η φοροδιαφυγή της “λίστας Λαγκάρντ”, το σκάνδαλο Βγενόπουλου κ.λπ. Σας υπενθυμίζω ότι και το ναρκόπλοιο “NOOR 1” επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως σκευωρία δική μου».

Οι αποκαλύψεις που έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος περιελάμβαναν, φυσικά, και συνταρακτικά στοιχεία για τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή πάνω από 1 δισ. δολάρια, της «λίστας Λαγκάρντ» και ο οποίος, όπως φαίνεται, πριν από τον κ. Παπαγγελόπουλο είχε επιχειρήσει να εμπλέξει στελέχη της Ν.Δ. με συγκεκριμένες κατηγορίες, προκειμένου να δικαιολογήσει τη δράση του. Ο κ. Μιωνής είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση και κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, το 2019, κατηγορώντας εκείνον τότε πως ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εις βάρος του.

«Στις 22 Απριλίου του 2019 ο Μιωνής, έναν χρόνο πριν εμφανιστεί από το πουθενά και αφού τον προετοίμασαν η Ράικου και ο Αθανασίου, προσφεύγει στην ισραηλινή Δικαιοσύνη και ζητά να του επιτραπεί να υποβάλει αγωγή και μήνυση κατά των Φιλιππάκη – Τάρκα – Παπαδάκου και άλλων, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Μάκη Βορίδη τον είχαν στοχοποιήσει με δημοσιεύματα. Εδώ είναι η μήνυση. Τον καταδίωκαν με δικαστικές διώξεις και τον εκβιάζουν. Αναφέρεται και αυτή τη φορά στη “λίστα Λανγκάρντ”, στον Παπασταύρου και στον Μεταξά. Στην αίτηση αυτή ο κ. Μιωνής αναφέρεται εκτενώς στο ναζιστικό παρελθόν του κ. Βορίδη και του κ. Πλεύρη. Ειδικά τον κ. Βορίδη προσπαθεί να τον εμφανίσει ότι έχει διεθνείς ναζιστικές ενέργειες. Δεν θέλω να τα επαναλάβω. Το λέω για το αστείο. Επειδή όμως είναι ανιστόρητος και αυτός, όπως και η κυρία Ράικου -τελικά έχω συσπειρώσει απέναντί μου τους ανιστόρητους-, παρασύρεται από το όνομα Ζαν Μαρί Λεπέν, το “Ζαν Μαρί” το θεωρεί θηλυκού γένους και μπερδεύει τον Ζαν Μαρί Λεπέν, που είχε σχέσεις ο Βορίδης, με την κόρη του. Βέβαια η ισραηλινή Δικαιοσύνη απέρριψε τις ανοησίες αυτές. Θέλω να καταθέσω στα πρακτικά το αίτημα του κ. Μιωνή πριν από έναν χρόνο που κατηγορεί τον κ. Βορίδη ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, που μάλλον τον διαδέχθηκα εγώ χωρίς να με καλέσουν στην τελετή παραλαβής. Αυτό είναι το αίτημα αγωγής, να το διαβάζει όποιος είναι δύσθυμος ή μελαγχολικός, να διασκεδάζει με αυτά που κατέθεσε ο κ. Μιωνής πριν από έναν χρόνο για τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Παππά, τον κ. Φιλιππάκη, την κυρία Παπαδάκου. Ένα χρόνο μετά ποιος ξέρει τι του τάξανε -θα το δούμε και αυτό- αλλάζει ο αρχηγός της οργάνωσης. Δεν είναι ο Βορίδης αρχηγός. Είναι ο Παπαγγελόπουλος για τη “λίστα Λανγκάρντ” πάλι» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο κ. Μιωνής αρθρογραφούσε κατά του κ. Βορίδη τα προηγούμενα χρόνια.

Τα γύρισε

«Όσο λοιπόν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επεδίωκε να έχει καλές σχέσεις με υπουργούς του και κατηγορούσε τον Βορίδη για εκβιαστή και αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Αρθρογραφούσε μάλιστα στην “Αυγή” και στην “Εφημερίδα των Συντακτών” κατά του κ. Βορίδη. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξε και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, που τον εκβιάζει και τον καταδιώκει. Τη θέση του κ. Βορίδη την ανέλαβα εγώ. Άραγε, θα υπάρξει αμοιβή για την αλλαγή αυτή στην κατάθεση του κ. Μιωνή; Άραγε, θα υπάρξει αμοιβή και για τον κ. Αθανασίου; Διάβασα στα “Παραπολιτικά” ότι ο κ. Αθανασίου επιδιώκει και πάλι να γίνει οικονομικός εισαγγελέας. Για να δούμε πόσο κοστίζουν ο Παπαγγελόπουλος και οι καταθέσεις εναντίον του».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ακόμη πως ο κ. Μιωνής «υποχρέωσε τον κ. Πλεύρη να δηλώσει ασθένεια, για να μην είναι παρών όταν θα κατέθετε» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis. «Όμως ο κ. Πλεύρης έκανε το λάθος να εμφανιστεί την ίδια μέρα στο Mega. Έτσι, έγινε αντιληπτή η προσχηματική ασθένεια Πλεύρη και η ικανοποίηση της εξευτελιστικής για το ελληνικό Κοινοβούλιο απαίτησης του Μιωνή, μιας απαίτησης που θα εξασφάλιζε να έρθει να καταθέσει και να πει τα ψέματα και τους παραλογισμούς σε βάρος του Παπαγγελόπουλου».

Ζητούσε σε έξαλλη κατάσταση να επέμβουμε στη δικαιοσύνη

Σε σχέση με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον κ. Μιωνή τον Μάρτιο του 2016, ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε πως ο ίδιος στην αρχή δεν ήθελε να παρευρεθεί, όμως τελικά δέχτηκε γιατί ο κ. Παππάς «επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος, τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και το ενδιαφέρον του Ισραηλινού πρωθυπουργού». Στη διάρκεια δε της συνάντησης, η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα, ο κ. Μιωνής «με πολύ έντονο ύφος, σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση, ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, γιατί θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και οι εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βορίδη, σημερινό υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, και τον κ. Φιλιππάκη, που εγώ μόλις τον είχα γνωρίσει τότε και μάλιστα εξαιτίας της Νέας Δημοκρατίας τον είχα γνωρίσει. Μου τον είχαν στείλει για να τον βοηθάω λίγο στο ρεπορτάζ του υπουργείου Δικαιοσύνης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα