Μύδροι για Τσατάνη! Αυστηρή (λόγω πιέσεων) για το Βατοπαίδι, απαλλαγή εξπρές για Βγενόπουλο

Εξίσου συγκλονιστικές, όμως, ήταν οι αποκαλύψεις που, όπως καταλαβαίνουμε, αφορούν την υπόθεση Βατοπαιδίου, είχαν κεντρικό πρόσωπο από τον χώρο της Δικαιοσύνης την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη -την οποία κάποιοι φαίνεται πως πίεζαν ώστε να έχει ιδιαιτέρως σκληρή στάση σε αυτή την υπόθεση- και ήρθαν σε γνώση του κ. Παπαγγελόπουλου, τόσο από την ίδια την κυρία Τσατάνη όσο και από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Η κυρία Τσατάνη έχει παραδεχτεί ότι με επισκέφτηκε με δική της πρωτοβουλία στο γραφείο μου, ζήτησε να τη βοηθήσω για να γίνει αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετά με κατήγγειλε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κυρία Τσατάνη μού εκμυστηρεύτηκε ιδιαίτερα προσωπικά της θέματα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο. Μου εμπιστεύθηκε για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή σκληρότητα που επέδειξε σε έναν αθώο, καλό και αγαθό άνθρωπο ποιος την πίεσε και γιατί να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι πιέστηκε να επιδείξει σκληρότερη συμπεριφορά ακόμα, να τον προφυλακίσει. Όμως, ευτυχώς, την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον οποίο έσπευσε να συμβουλευθεί.

Το γεγονός αυτό μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και, μάλιστα, υπάρχουν μάρτυρες για τη συζήτηση αυτή που έκανα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μετά και για την επιβεβαίωσή του. Συνεχίστε, λοιπόν, κύριοι, στον δρόμο που διαλέξατε» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια, προκαλώντας τη δικαιολογημένη έκπληξη των βουλευτών.

Για την κυρία Τσατάνη ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ακόμη πως αρχειοθέτησε «με προκλητικά απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις» τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, αφού κατάφερε «μέσα σε εβδομήντα δύο ώρες – με διαστημική ταχύτητα!» να μελετήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας «και με υπεράνθρωπες προσπάθειες να συντάξει και να δακτυλογραφήσει» τη διάταξη απαλλαγής του Βγενόπουλου, «που αριθμούσε -αν θυμάμαι καλά- οκτακόσιες μία σελίδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Τσατάνη. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν πρέπει να έφαγε, να κοιμήθηκε ή να επισκέφθηκε το λουτρό της».

Υπενθύμισε, τέλος, πως η κυρία Τσατάνη τιμωρήθηκε πειθαρχικά για την υπόθεση Βγενόπουλου, πως σε αυτά τα πειθαρχικά κατέθεσαν «εκλεκτοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. σήμερα», όπως η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα