Επιμένουν να βασίζονται στα ψέματα του Σ. Μιωνή

Η Ν.Δ. συνεχίζει να υιοθετεί τα παραμύθια του επιχειρηματία προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκδικητικότητα Σαμαρά

Απόντος του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργικού συμβουλίου διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια επί του «γαλάζιου» αιτήματος για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τη Ν.Δ. να επιλέγει να σχολιάσει -μέσω κύκλων της- τη συνεδρίαση, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «σύρθηκε» στο Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τον τέως αναπληρωτή υπουργό.

Οι ίδιες πηγές διερωτήθηκαν «Τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο;», σχολιάζοντας μάλιστα ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι «Ισως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του “συζητούσαν” μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με επιχειρηματία για τις “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”», επιμένοντας ακόμη μία φορά στους ψευδείς ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή.

Η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ομιλητές, αλλά και τα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, με τη Ν.Δ. ωστόσο να επιμένει ότι ο μοναδικός λόγος αυτής της επιλογής είναι να καταδειχθεί ότι η υπόθεση της Προανακριτικής δεν είναι κυβερνητική, αλλά κοινοβουλευτική. Η πλειοψηφία πάντως εκπροσωπήθηκε από τους βουλευτές, που σήκωσαν στις πλάτες τους, και την Προανακριτική, δηλαδή από τον Θάνο Πλεύρη και τον Ιωάννη Μπούγα, αλλά και από άλλα «γαλάζια» στελέχη, όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Το βασικό αφήγημα του κόμματος, το οποίο υπηρέτησε μέχρι κεραίας και ο εισηγητής Θάνος Πλεύρης, είναι ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος προσώπων -αλλά και συναδέλφων του- που ήθελε να στοχοποιήσει και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα, αποστέλλοντάς τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να διενεργούνται σε βάρος των ατόμων που στοχοποιούσε προκαταρκτικές εξετάσεις.

Aνυπόστατες καταγγελίες

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο περιβόητο ραντεβού Μιωνή – Παππά – Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2018, υποστηρίζοντας ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβη ώστε να δοθούν χρήματα στον εκδότη της «δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη, αναπαράγοντας με αυτό τον τρόπο τις γνωστές, ανυπόστατες καταγγελίες του Ισραηλινού επιχειρηματία, στις οποίες άλλωστε βασίστηκε η Ν.Δ. για να διευρύνει το κατηγορητήριο.

Ο δε πρόεδρος της Προανακριτικής, Ιωάννης Μπούγας -που ήταν εκείνος που απάντησε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, σπάζοντας την παράδοση που θέλει υπουργό της κυβέρνησης να τοποθετείται-, απαντώντας στην κριτική περί απουσίας της κυβέρνησης, ανέφερε πως μόνον η Βουλή είναι αρμόδια να κινήσει ποινική δίωξη σε βάρος υπουργών και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέβεται το Σύνταγμα. Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπερασπίστηκε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά μίλησε γενικά και αφηρημένα. Αίσθηση προκάλεσε πάντως η τοποθέτηση του Δημήτρη Μαρκόπουλου, που έβριθε ειρωνείας, καθώς ο βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε ότι η ομιλία του τέως αναπληρωτή υπουργού του θύμισε… ελληνική ταινία. «Νίκος Κούρκουλος, μόνος εναντίον όλων» είπε επί λέξει.

Να σημειωθεί ότι οι υποτιμητικές αυτές αναφορές απευθύνονται σε έναν άνθρωπο τον οποίο κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς στοιχεία και του οποίου η φωνή επί μήνες δεν έχει ακουστεί, καθώς ακόμη δεν έχει καν κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική…
Πάντως, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο αποτέλεσμα της σημερινής μυστικής ψηφοφορίας, μέσω κάλπης, και στις διαρροές που θα υπάρξουν. Δεδομένου ότι μόνο η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα προσέλθουν στην Ολομέλεια για να ψηφίσουν, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 θα απόσχουν, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι… αδυσώπητο για τα δύο κόμματα. Και αυτό διότι οι όποιες απουσίες υπάρξουν θα πρέπει και να δικαιολογηθούν, δεδομένης και της κρισιμότητας της ψηφοφορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα