«Συνωστισμός» φοβικότητας απέναντι στην Τουρκία

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Τσίπρας απέφυγαν να την αναφέρουν στα μηνύματα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μηνύματα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων είχαμε από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, με το στοιχείο της φοβικότητας ωστόσο να κυριαρχεί, αφού καμία αναφορά δεν γινόταν στους Τούρκους και στην Τουρκία που προκάλεσε αυτή την πρωτοφανή θηριωδία και αποτρόπαιη βαρβαρότητα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όχι μόνο δεν ανέφερε τις λέξεις Τούρκοι ή Τουρκία, αλλά με… δυσκολία ανέφερε και τη λέξη Γενοκτονία, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την παρτίδα έσωσαν η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που χάθηκαν πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη θυσία του ποντιακού ελληνισμού» έγραψε -μεταξύ άλλων- στην ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολλούς να σχολιάζουν και να αναρωτιούνται «χάθηκαν στον συνωστισμό;» παραπέμποντας στον τρόπο με τον οποίο η κυρία Ρεπούση παρουσίαζε τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο δικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πρωτοφανή θηριωδία, της οποίας θύματα έπεσαν οι Ελληνες του Πόντου. «Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν» ανέφερε. Η δήλωσή του τελείωσε με τη φράση «θα τιμούμε την Ημέρα Μνήμης μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!», αλλά ουδεμία αναφορά στους Τούρκους, όπως και από τον Αλέξη Τσίπρα, που αναφέρθηκε στον ρόλο των Ελλήνων του Πόντου στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκάθαρα δήλωσε ότι πρέπει «οι Τούρκοι να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη για το έγκλημα», ενώ και ο Κυριάκος Βελόπουλος στην ανακοίνωσή του μίλησε για τη «θηριωδία των Τούρκων» και έθεσε το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου.

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν προκαλούσε, χαρακτηρίζοντας τη 19η Μαΐου «ημέρα υπερηφάνειας για το τουρκικό έθνος, που σημείωσε μεγάλες νίκες στην Ιστορία, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους», ενώ τόνιζε ότι «από το παρελθόν μέχρι σήμερα το τουρκικό έθνος έχει καταφέρει να εξαλείψει όλες τις απειλές κατά της πατρίδας και της σημαίας με επιμονή, με θάρρος, με αποφασιστικότητα και με πίστη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα