Για εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης μίλησε ο Πολάκης, ο οποίος έδειξε Λοβέρδο – Γεωργιάδη

Υπερβάλλοντα ζήλο επιδεικνύουν τα γνωστά στελέχη της Προανακριτικής Επιτροπής, τα οποία έσπευσαν να ορίσουν συνεδρίαση, χθες το απόγευμα, πριν καν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια.

Η επιτροπή, μάλιστα, αποφάσισε ήδη να παρατείνει τις εργασίες της μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει και άλλη παράταση στη συνέχεια, συνεχίζοντας ακάθεκτη να συνεδριάζει παρά το θέρος. Επόμενος στη σειρά για να καταθέσει είναι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν αρχικώς μέλος της Προανακριτικής και εξαιρέθηκε από τη σύνθεσή της, επειδή είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις για την υπόθεση της Novartis μεσούσης της δικαστικής έρευνας, δηλώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ., «αποδεικνύουν ότι γνώριζε».

Δίνοντας χθες μια πρώτη γεύση όσων θα ακολουθήσουν, ο κ. Πολάκης εισήλθε στην αίθουσα της επιτροπής και έκατσε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε αυτή του εξεταζομένου, αρνούμενος πως είναι μάρτυρας και δηλώνοντας πως αισθάνεται κατήγορος. Ο βουλευτής, μάλιστα, της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολίασε ειρωνικά πως «εμείς σε θέλουμε “υπουργό”. Στα ψηλά. Θα μας στραβολαιμιάσεις εκεί που κάθεσαι», με τον ίδιο να απαντά, με το γνωστό… αψύ του ύφος, «μην ανησυχείς, Μαρκόπουλε, δεξιά βρίσκομαι. Θα με δεις».

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να τον εξετάσει, θεωρώντας πως εξακολουθεί να είναι μέλος της Προανακριτικής. Κάνοντας, πάντως, μια αρχική εισήγηση, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας από το 1999 έως το 2014 εκτινάχθηκε στο 11,1%, το οποίο αντιστοιχούσε σε 32,6 δισ. ευρώ, δηλαδή σε ένα μνημόνιο, ενώ περιέγραψε αναλυτικά τις μεθοδεύσεις, όπως τις αποκάλεσε, για τις υπερτιμολογήσεις των τριών φαρμάκων που υπάρχουν στη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis, επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου.

Άφησε, μάλιστα, αιχμές και κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υποστηρίζοντας πως οι αξίες των υγειονομικών υλικών ήταν δυσθεώρητες. «Παραδείγματος χάριν, η αιμοστατική κόλλα είχε τιμή κόστους 3 ευρώ και την είχαν καθορίσει σε 640 ευρώ. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε γενική μείωση κατά 20%. Τον άλλαξαν, όμως, και ο Αβραμόπουλος επανέφερε την “κανονικότητα”, δίνοντας ακόμη ψηλότερες αυξήσεις», όπως ανέφερε. Η κατάθεσή του συνεχίζεται σήμερα το μεσημέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα