Ύβρεις και σπρωξίματα μέσα στο Κοινοβούλιο! Χειροδικίες Γκιόλα – Κυρανάκη κατά την κατάθεση του Πολάκη

Στα χέρια λίγο έλειψε να πιαστούν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής με εξεταζόμενο τον Παύλο Πολάκη, η οποία περιείχε από ύβρεις μέχρι σπρωξίματα, αλλά και εσωκομματικές μπηχτές.

Συνεχίζοντας τον θεσμικό κατήφορο της απαξίωσης της Βουλής, τα μέλη της Προανακριτικής απέδειξαν ακόμη μια φορά ότι σκοπός δεν είναι η διερεύνηση ούτε της υπόθεσης της Novartis ούτε καν της δήθεν σκευωρίας Παπαγγελόπουλου, αλλά η επικοινωνιακή πολιτική για το θεαθήναι, όπως και η δημιουργία τεχνητής πόλωσης.

Το απίστευτο συμβάν άρχισε χθες αργά το απόγευμα, την ώρα που κατέθετε ο αψύς Παύλος Πολάκης. Ο τελευταίος δυσανασχέτησε από τις επίμονες ερωτήσεις του «γαλάζιου» Κώστα Κυρανάκη, λέγοντάς του «γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις, θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;», με τον ίδιο να απαντά «όλοι οι συριζαίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας». Τότε ο Παύλος Πολάκης αποκάλεσε το βουλευτή «χυδαίο» και «προβοκάτορα» και αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας έδωσε τον λόγο σε άλλο βουλευτή, με αποτέλεσμα ο κ. Κυρανάκης να εκνευριστεί και με τον συνάδελφό του στη Ν.Δ., αλλά και φυσικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αποκάλεσε «κότες». Τότε ο Γιάννης Γκιόλας (ΣΥΡΙΖΑ) τον πλησίασε και τον έσπρωξε, με τον Κώστα Κυρανάκη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να κρατά τα χέρια του πίσω από τη μέση για να μην προκαλέσει περαιτέρω.

Αφότου η συνεδρίαση διεκόπη ώστε να εκτονωθεί η ένταση, αμφότερες οι πλευρές ζήτησαν συγγνώμη, ενώ οι πρωταγωνιστές του συμβάντος, δηλαδή οι κ. Γκιόλας και Κυρανάκης, έδωσαν τα χέρια λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης… Tου εμπόλεμου σκηνικού πάντως προηγήθηκαν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για «ανασκαφή» στο υπόγειο του πρώην υπουργείου Εμπορίου, όπου, όπως υποστήριξε, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κούτες με χαμένα αρχεία, μεταξύ άλλων, από παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις τιμολογήσεων φαρμάκων οι οποίες είχαν χαθεί.

Ο ίδιος εξήγησε πως διαβίβασε όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στον εισαγγελέα, όπως όφειλε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Η επεισοδιακή κατάθεσή του ολοκληρώθηκε χθες, με την επιτροπή να συνεδριάζει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη ώστε να αποφασίσει ποιοι είναι οι επόμενοι μάρτυρες, με την κατάθεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να εκκρεμεί.

Άλλη μια αθλιότητα από Πρετεντέρη με χυδαία επίθεση στη Γεννηματά

Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Γιάννης Πρετεντέρης, προσβάλλοντας σκαιότατα τη Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την απουσία της στην ψηφοφορία της Ολομέλειας επί του αιτήματος της Ν.Δ. για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αποτέλεσμα να γίνει… μαλλιά κουβάρια με σύσσωμο το ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και την ίδια την πρόεδρο του κόμματος, η οποία αντέδρασε με σφοδρότητα.

Όλα άρχισαν όταν ο δημοσιογράφος προχώρησε σε απαράδεκτο σχόλιο στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του, λέγοντας πως η Φώφη Γεννηματά δεν πήγε στην ψηφοφορία επειδή είχε κομμωτήριο. Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στους τρεις απόντες, δηλαδή την πρόεδρο του κόμματος, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη. «Είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο» υποστήριξε, ενώ αναφερόμενος στον κ. Καστανίδη -ο οποίος δεν παρέστη στην ψηφοφορία επικαλούμενος προσωπικούς λόγους- είπε πως «δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτε, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ. και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά, η οποία κατήγγειλε σεξισμό. «Οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά» είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι τα σχόλια του δημοσιογράφου «ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά». Ζήτησε, μάλιστα, την τοποθέτηση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς και της ΕΣΗΕΑ. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν προσήλθε στη Βουλή λόγω απουσίας στο εξωτερικό για σοβαρή υποχρέωση, ενώ, όπως είπε, μπήκε και σε 14ήμερη καραντίνα.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής βλέπουν «γαλάζιο» δάκτυλο πίσω από την επίθεση στην κυρία Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν επειδή το κόμμα επιλέγει να συνεχίσει αυτόνομη πορεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα