Παρελθόν από τη Χρυσή Αυγή αποτελεί και ο Ηλ. Κασιδιάρης – Δημιουργεί νέο κόμμα

Συνεχίζονται οι διαλυτικές τάσεις στη Χρυσή Αυγή, που, μετά την εκλογική ήττα του προηγούμενου Ιουλίου, έχει πάρει την κατιούσα. Χθες, μετά τις αποχωρήσεις αρκετών άλλων στελεχών, ήταν η σειρά του Ηλία Κασιδιάρη να αποτελέσει παρελθόν από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, προς επιβεβαίωση των φημών των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, με δημόσια δήλωσή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει από το κόμμα με το οποίο εξελέγη βουλευτής και ήταν το Νο2, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία νέου εθνικιστικού κόμματος, καλώντας τους πολίτες σε μαζική εγγραφή. Μένει να αποσαφηνιστεί πλέον αν και ποιοι θα τον ακολουθήσουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, κάτι που δεν ξεκαθάρισε στη χθεσινή δήλωσή του. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μένει σχεδόν μόνος του, αφού πολλοί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον έχουν εγκαταλείψει, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Το κεντρικό σύνθημα που προβάλλεται στην ιστοσελίδα ELLHNES.net είναι «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», με τον Ηλία Κασιδιάρη να αφήνει αιχμές για το πρώην -πλέον- κόμμα του. Οπως λέει, η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση της Χρυσής Αυγής δεν έγινε αποδεκτή και γι’ αυτό έφυγε. «Έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά δυστυχώς υπήρξε απόλυτη διαφωνία» σημειώνει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι από τη Χρυσή Αυγή έχουν ήδη αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2019 ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που ανεξαρτητοποιήθηκε, και στη συνέχεια προχώρησε στη σύσταση νέου φορέα, της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης. Μαζί του είχε ανακοινώσει -μεταξύ άλλων- τους πρώην βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Νίκο Κούζουλο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Φουλ επίθεση

Πάντως, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ είχε ακουστεί και τότε η προοπτική αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή και συμπόρευσης με τον Γιάννη Λαγό, δείχνει να επιλέγει τον δικό του, ξεχωριστό δρόμο, εξακολουθώντας να επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, καθώς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα «σύννεφα» στις σχέσεις του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο αναπτύχθηκαν πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, θεωρώντας πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να πάει στις κάλπες με ανανέωση ψηφοδελτίων, αλλά και ηγεσίας.

Παράλληλα, ο κ. Κασιδιάρης εκτιμά πως το φθινόπωρο θα γίνουν πρόωρες εκλογές και -διά της ιστοσελίδας- μιλά για «πολιτική κάθαρση», δεσμευόμενος για παραδειγματική τιμωρία όλων των πολιτικών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη, «δέχεται επίθεση», ενώ υποστηρίζει πως έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα εγκαθίδρυσης νέου πληθυσμού και ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας.

«Ένα Κίνημα γεννιέται! Οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία και δράση ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος, όπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη» σημειώνει σε κείμενο που συνοδεύει τη δήλωσή του. Το κόμμα, τονίζει, θα στελεχώνουν «επιφανή και σοβαρά πρόσωπα. Με στελέχη υψηλού επιπέδου, που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό, πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια στην κοινή αντεθνική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας». Στην ιστοσελίδα του κινήματός του υπάρχουν ο Ηλιος της Βεργίνας και μια μεγάλη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με φόντο τη Βουλή και την ελληνική σημαία.

Μιχαλολιάκος: Τίποτα δεν σταματά τον αγώνα μας

Με μια αιχμηρή δήλωση, χωρίς πάντως να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θέλησε να διαμηνύσει ότι το κόμμα του «έχει αντέξει πολλά και τίποτε δεν στάθηκε ικανό για να την… τελειώσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τίποτε δεν είναι δυνατό για να σταματήσει τον αγώνα μας, έναν αγώνα που θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις ιδεών και συμβιβασμούς και χωρίς προπαντός συναλλαγές με τους πεμπτοφαλαγγίτες ψευτοπατριώτες που μας πολέμησαν και μας πολεμούν». Όπως σημειώνει ο κ. Μιχαλολιάκος, «όλοι αυτοί που σήμερα είτε έχουν αποχωρήσει είτε κατακρίνουν την τακτική μας θα διαπιστώσουν από τις μελλοντικές εξελίξεις ότι θα δικαιωθούμε».

Απηύθυνε δε προσκλητήριο προς όλους «σε έναν υπέροχο αγώνα για ιδέες και ιδανικά ενάντια σε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα. Μας πολεμάνε όλοι, άρα πάμε καλά». Υπενθύμισε το παλιό σύνθημα «η πίστη είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά» και συνέχισε: «Με αυτή την πίστη στην καρδιά μας, υψώνουμε τα λάβαρά μας στον ήλιο και εξαπολύουμε την πρόκλησή μας στα αστέρια. Όσοι ζωντανοί, παρόντες στο εθνικό προσκλητήριο».

Πριν από μερικές ημέρες, όταν προφανώς διαφαινόταν η χθεσινή εξέλιξη, ο κ. Μιχαλολιάκος αναδημοσίευσε μια παλιότερη ανάρτηση που είχε κάνει στο twitter, με την οποία δείχνει την ενόχλησή του για τις αποχωρήσεις από τη Χρυσή Αυγή. Η ανάρτηση είχε γίνει πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019, όταν έκανε αναφορά στο μεγάλο του λάθος, το οποίο ήταν, όπως έγραφε, «εσείς», εννοώντας κάποια μέλη της οργάνωσης που αποχώρησαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα